ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: «Ξεμούδιασμα» και τώρα ΗΠΑ για την πρωτιά

Η Εθνική Ελλάδος δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία κόντρα στη Νότια Αφρική, παίρνοντας μια άνετη νίκη με 28-5 και πηγαίνει στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στις ΗΠΑ για να διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο.

Σε παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα μετετράπη η αναμέτρηση κόντρα στη Νότια Αφρική. Η Εθνική Ελλάδος, μετά απο τρεις σκληρές αναμετρήσεις, με Ουγγαρία, Ιταλία και Ιαπωνία είχε ένα ξεκούραστο βράδυ στο Τόκιο και άνετη νίκη με 28-5.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου διατήρησε το αήττητο και πλέον έχει βλέψεις, με νίκη επί των ΗΠΑ, να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει η Εθνική Ιταλίας, την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ουγγαρία να κάνει χειρότερο αποτέλεσμα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς στα μεταξύ μας τέρματα υπερέχει.

Αγωνιστικά το αποτέλεσμα είχε κριθεί από την πρώτη περίοδο. Η Εθνική ήταν καταιγιστική, χωρίς να αφήνει περιθώρια ελπίδων στην αδύναμη ομάδα της Νοτίου Αφρικής. Με… μπροστάρη τον Φουντούλη πήρε προβάδισμα έξι τερμάτων (7-1), με τα υπόλοιπα οκτάλεπτα να είναι διαδικαστικά.

Στις υπόλοιπες περιόδους η Εθνική, πέρα από δοκιμές, έκανε επίδειξη δύναμης θέλοντας να πετύχει όσα περισσότερα τέρματα μπορεί για να βρίσκεται κοντά στη διαφορά τερμάτων με τη «συγκάτοικό» της στην κορυφή Ιταλία. 

Από πλευράς της Νοτίου Αφρικής η αντίδραση τους ήταν πέντε τέρματα.

Τελικό σκορ: 5 – 28

Τα οκτάλεπτα: 1-7, 2-5, 1-7, 1-9

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: Μάι, Καρντ 1, Ρέζελμαν, Βάντενρχοστ 1, Λόρενσον, Στόουν 2, Έβεζαρντ 1, Ρόντα, Μάργκρο, Μέιμαν, Νιλ, Στιούρτ

ΕΛΛΑΔΑ: Γαλανίδης, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καπότσης 3, Φουντούλης 5, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 3, Βλαχόπουλος 2.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News