Παναθηναϊκός: Το «γκολ» των Μπερνάρ και Αϊτόρ έξω από το χορτάρι

eurokinissi

Ο Μπερνάρ και ο Αϊτόρ έχουν ένα κοινό στοιχείο, εκτός από τη συνύπαρξη τους στον Παναθηναϊκό και τις ποδοσφαιρικές ικανότητες τους.

Στις 4 Ιουλίου του 2020, ο Μπερνάρ με επίσημη δήλωση του στην ιστοσελίδα της Έβερτον, είχε παραδεχτεί ότι δέχεται υποστήριξη από ψυχολόγο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είχε υποστεί κρίση άγχους το 2019, ενώ αγωνιζόταν στην Αγγλία. Ο Μπερνάρ την ξεπέρασε και νιώθει ξανά δυνατός για να αποδώσει τα μέγιστα.

Τον Μάιο του 2022, ο Αϊτόρ προέβη σε μία ανάλογη παραδοχή. Ο Ισπανός εξτρέμ σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στη Marca, είχε εξηγήσει ότι συμβουλεύεται ψυχολόγο, επειδή δεν είχε προσαρμοστεί στην Αθήνα και αισθανόταν άσχημα. Ο οποίος επιστήμονας βοήθησε τον Αϊτόρ να μεταμορφωθεί αγωνιστικά και να εξελιχτεί στον ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Δύο εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σε ένα παρόμοιο τάιμινγκ, ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα υγείας και τα ξεπέρασαν. Ο Μπερνάρ και ο Αϊτόρ είναι συμπαίκτες και θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή.

Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Μπερνάρ και ο Αϊτόρ «έσπασαν» τη σιωπή για ένα ζήτημα που αποτελεί ταμπού για εκατομμύρια ανθρώπους. Οι δύο παίκτες δήλωσαν με παρρησία ότι αναζήτησαν βοήθεια και τόνισαν ότι επωφελήθηκαν τα μέγιστα, για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Και τα κατάφεραν με το παραπάνω.

Είναι σημαντικό τα πρόσωπα που αρθρώνουν δημόσιο λόγο, να θίγουν τέτοια θέματα. Να δίνουν το παράδειγμα και στους υπόλοιπους, για να τους ακολουθήσουν. Ο Μπερνάρ και ο Αϊτόρ διακρίνονται με τη μπάλα στα πόδια, αλλά στην προκείμενη δείχνουν τον δρόμο και σε άλλο κομμάτι!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News