ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Με καρδιά πρωταθλητή, μάγο Αϊτόρ και... σύμμαχο το VAR!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς απέδειξε ότι χτίζει και… καρδιά πρωταθλητή! – Τεράστιο διπλό (2-1) με ανατροπή στην Τούμπα και απόλυτο πρωταγωνιστή τον απίθανο Αϊτόρ! – Το VAR… πρωταγωνιστής σε φινάλε-θρίλερ!

Ο Παναθηναϊκός έκανε πέρασμα τίτλου από την Τούμπα, με σούπερ ανατροπή! Ο Ολιβέιρα έβαλε τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού στο 18′, όμως στο δεύτερο ημίχρονο, ο ηγέτης του φετινού Παναθηναϊκού, Αΐτόρ, βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 51′ και στο 73′ ευστόχησε σε πέναλτι για το τελικό 1-2. ο ΠΑΟΚ φωνάζει για τη φάση με πρωταγωνιστές τους Κωνστσαντέλια και Μάγκνουσον, στις καθυστερήσεις με τον  διαιτητή να δείχνει πέναλτι και αλλάζει άποψη μετά τη χρήση του VAR.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψηλά και αποτελεσματικά τον ΠΑΟΚ, δίνοντας την αίσθηση οτι πατάει καλύτερα στο χορτάρι της Τούμπας. Οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη ευκαιρία, με τον Αϊτορ να έχει διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Κοτάρσκι να διώχνει με δυσκολία, με τα άκρα των δακτύλων του.

Οι αλλαγές παιχνιδιού έδωσαν ανάσες στον ΠΑΟΚ

Οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν τρόπο να σπάσουν το πρες του Παναθηναϊκού με αλλαγές παιχνιδιού. Με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟΚ έφτασε τρεις φορές στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναικού. Στην πρώτη ο Αουγκούστο δεν προλάβει να βγει πρώτος στη μπάλα μετά από σέντρα του Ζιβκοβιτς. Στην δεύτερη, το σουτ του Ντάντας κόντραρε στον Αϊτορ.

Τακουνάκι Αουγκούστο και πλασέ Ολιβέιρα για το 1-0

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 18’΄, με την έμπνευση του Αουγκούστο να κάνει τακουνάκι για τον Ολιβέιρα να βγάζει τον Πορτογάλο απέναντι στον Μπρινιόλι. Ο Ολιβέιρα πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του (έγκυρο) γκολ στη σεζόν, το οποιο ήρθε σε ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε ξανά

Η αναμέτρηση πέρασε στη δεύτερή της φάση μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, με τον Παναθηναϊκό να «συνέρχεται» μετά το 30′ και να προσπαθεί να «ταΐσει» τον Σποραρ, ο οποίος προσπάθησε να βρει διαδρόμους για να εκτελέσει χωρίς να το καταφέρει. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έψαξε τις φάσεις στο τέλος του ημιχρόνου χωρίς να απειλήσει την εστία του Μπρίνιόλι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα και ισοφάρισε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει δυναμικά, να πιέζει, να κλέβει και να κάνει φάση καρμπόν με τον Αϊτόρ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, να περνάει τον Κοτάρσκι και να κάνει το 1-1 στο 51.

Η γροθιά του Κοτάρσκι έφερε το πέναλτι της ανατροπής

Στο 70′ ο Κοτάρσκι βγήκε με γροθιά μπροστά από τον Σπόραρ, τον βρήκε στο κεφάλι και ο διαιτητή, με τη χρήση του VAR υπέδειξε πέναλτι,με τον Αϊτόρ στο 73′ να κάνει το 1-2. Ο ΠΑΟΚ είδε τον Ολιβέιρα να βγαίνει εκτός λόγω τραυματισμού, με τον Λουτσέσκου να περνάει τον Μπίσεσβαρ ως φορ.

Η φάση του 90′ στην οποία ο ΠΑΟΚ ζητάει πέναλτι

Στις καθυστερήσεις, η φάση ε πρωταγωνιστές Κωνσταντέλια και Μάγκνουσον έφερε αρχικά την υπόδειξε πέναλτι από τον διαιτητή, με το VAR να τον καλεί να δει τη φάση, και στο τέλος της εξέτασης να την αλλάζει.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News