Παναθηναϊκός: Υπερέχει εντός και εκτός των ανταγωνιστών του

Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός νικάει τα δικά του παιχνίδια, την ίδια ώρα που το περσινό «ένα-δύο» του πρωταθλήματος έχει απώλειες εντός και εκτός έδρας.

Μετά τη συμπλήρωση 6 αγωνιστικών, ο Παναθηναϊκός μετράει ισάριθμες νίκες και φιγουράρει μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Super League με 18 βαθμούς. Εφτά περισσότερους από το περσινό «ένα-δύο» του πρωταθλήματος: τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Στο επίκεντρο του άρθρου τοποθετούνται οι δύο συγκεκριμένοι ανταγωνιστές και όχι η ΑΕΚ για τον εξής απλό λόγο: αυτοί μονοπωλούν τους τίτλους και τις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα τα τελευταία χρόνια. Κατά συνέπεια, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να προσπεράσει πρωτίστως τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και έπειτα την Ένωση και τον Άρη. Χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης…

Περαιτέρω, το «Απόστολος Νικολαΐδης» αποτέλεσε το αβαντάζ του Τριφυλλιού στο νικηφόρο σερί, αφού το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Διότι το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας φιλοξένησε τέσσερα από τα έξι παιχνίδια και όλα έληξαν με «πράσινη» επικράτηση και με ενεργητικό 7-1 γκολ. Αναλυτικά, 1-0 με Ιωνικό, 1-0 με Λεβαδειακό, 2-1 με ΑΕΚ και 3-0 με ΠΑΣ Γιάννινα. Ένα ντέρμπι και τρία ματς με «μικρούς».

Εκτός έδρας, ο Παναθηναϊκός πέρασε με διπλό από την παραδοσιακά εχθρική έδρα του ΟΦΗ με 2-0 και την προηγούμενη Κυριακή από τον ΠΑΟΚ με 2-1, ανατρέποντας το 1-0 του ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε να επιβληθεί στο Ηράκλειο από το 2015 και στην Τούμπα από το 2017…

Πάμε τώρα στους δύο αντιπάλους… Αμφότεροι έχουν δώσει επίσης τέσσερα παιχνίδια στην έδρα τους και σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, έχουν απώλειες. Ο Ολυμπιακός νίκησε τους ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό και Ατρόμητο, ενώ έφερε ισοπαλία 0-0 με τον ΝΠΣ Βόλο. Ο ΠΑΟΚ έχει νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Λαμία, ενώ ηττήθηκε από το Τριφύλλι.

Ως φιλοξενούμενοι, οι ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού αγνοούν το διπλό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν νικήσει μακριά από το «Καραϊσκάκης», έχοντας μία ισοπαλία 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη και ήττα με 2-1 από τον Άρη στο «Βικελίδης». Οι «ασπρόμαυροι» μετρούν δύο ισοπαλίες, 0-0 με τον Άρη στο «Βικελίδης» και 1-1 με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Από τη στατιστική, προκύπτει ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπερέχει συνολικά μέχρι σήμερα των αντιπάλων της. Είναι νωρίς για να προδικάσουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα στεφθεί πρωταθλητής, όμως αποδεικνύει στο τερέν ότι έχει τις προδιαγραφές να πετύχει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News