Ντράζεν Πέτροβιτς: Σαν σήμερα έκανε το αδιανόητο κόντρα στην Ολύμπια
Στις 5 Οκτωβρίου 1985 ο Ντράζεν Πέτροβιτς σημείωσε 112 πόντους στον αγώνα του γιουγκοσλαβικού πρωταθλήματος Τσιμπόνα-Ολύμπια.
Ο Ουίλτ Τσάμπερλεν έχει σημειώσει 100 πόντους στο ΝΒΑ εναντίον των Νιου Γιορκ Νικς και ο Ραντιβόι Κόρατς 99 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών εναντίον της σουηδικής Άλβικ. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς πήγε το σκοράρισμα ακόμη πιο ψηλά.
Στον αγώνα που η Τσιμπόνα κέρδισε με 158-77, ο Πέτροβιτς σημείωσε 67 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και τελείωσε το παιχνίδι με 112 πόντους. Είχε 40/ 60 σουτ (10 στα 20 τρίποντα) και 22 πόντους από τη γραμμή των ελεύθερων βολών.
Το φοβερό είναι ότι έδειχνε νευρικός πριν τον αγώνα γιατί ήθελε να σπάσει το παλιό ρεκόρ του Ραντιβόι Κόρατς, που ήταν 74 πόντοι. Σύμφωνα με τον Ιγκόρ Ντούροβιτς, ο οποίος τον μάρκαρε (μεγάλη κουβέντα) σε εκείνο το παιχνίδι, ο Ντράζεν αθέτησε την υπόσχεση ότι θα φύγει από το παιχνίδι αφού καταρρίψει το ρεκόρ.
Όχι μόνο έμεινε αλλά έβαλε και άλλους 38 πόντους πάνω από το ρεκόρ για να γράψει ιστορία σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Καραπαπάς για Δούκα: «Δήμαρχος Αθηναίων ή εργοδηγός του Αλαφούζου;»
- Καλάμπρια: Σενάρια για Σασουόλο, Τορίνο και Κάλιαρι
- Νίκολα Μιλουτίνοφ: Αυτή είναι η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
- Τάισον σε Λουτσέσκου: «Θα έχεις για πάντα μια θέση στην καρδιά μου, σε αγαπώ στρατηγέ»
- Reuters: Πρώτο το in σε αξιοπιστία και αναγνωσιμότητα μεταξύ των ενημερωτικών ιστοσελίδων στην Ελλάδα – Πρωτιά και για το δελτίο του Mega
