Περιστέρι - ΠΑΟΚ 85-77: Νικηφόρο ντεμπούτο για τον κόουτς Σπανούλη με clutch Ντέντμον

EUROKINISSI

Τι είχες Βασίλη Σπανούλη, τι είχα πάντα! Ο V-Span ξεκίνησε με νίκη την καριέρα του ως κόουτς στην Α1 με την ομάδα του να κερδιζει, όπως κάποτε αυτός ως παίκτης: με κρίσιμα σουτ στο τελευταίο λεπτό

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη λέξη clutch για αυτούς που ορθώνουν το ανάστημά τους στα κρίσμιμα τελευταία λεπτά, για αυτούς που παίρνουν τα μεγάλα σουτ και σκοράρουν όταν η μπάλα «καίει».

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ίσως ο πιο κλασικός clutch Έλληνας παίκτης και φαίνεται πως αυτό το ένστικτο του εκτελεστή στο φινάλε των αγώνων το πέρασε τώρα που ξεκίνησε καριέρα ως προπονητής και στους παίκτες του.

Ο τεχνικός του Περιστερίου είδε τους παίκτες να τα βρίσκουν… μπαστούνια απέναντι στον πιο έμπειρο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Basket League, σε ένα ματς που πήγαινε πόντο-πόντο.

Ο κοουτς V-Span κάλεσε τάιμ-άουτ στο 1:36 με το σκορ στο 72-73 και τότε μίλησε ο clutch Ντέντμον που έβαλε μπροστά ύστερα από πολύ ώρα το Περιστέρι και με τάπα  στον Ρένφρο, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του ΓΣΠ, κάνοντας ευτυχισμένο τον προπονητή του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News