ΑΕΚ: Το όπλο που δουλεύει εντατικά ο Αλμέιδα

Eurokinisi

Η ΑΕΚ έχει για πολλούς λόγους την δυνατότητα να πάρει γκολ από στατικές φάσεις και ο Αλμέιδα το δουλεύει πολύ εντατικά στις προπονήσεις στα Σπάτα

Η ΑΕΚ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, έχει δείξει πως δεν έχει απολύτως κανένα ζήτημα με την αποτελεσματικότητα. Έχει σκοράρει σ’ όλα τα παιχνίδια της, εκτός απ’ αυτό με τον Βόλο στην Ριζούπολη. Ενώ έχει και την πιο παραγωγική επίθεση στο πρωτάθλημα.

Για τον Ματίας Αλμέιδα πάντως, όπως άλλωστε και για όλους τους προπονητές ανά τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ο πιο ασφαλής τρόπος για να βρει η ομάδα δίχτυα, είναι οι στατικές φάσεις και η εκμετάλλευσή τους. Γι αυτό και ο Αργεντινός τεχνικός και ενόψει του αποψινού ματς με τον Άρη και γενικώς στις προπονήσεις στα Σπάτα, δουλεύει πολύ εντατικά πάνω σ’ αυτό το κομμάτι.

Άλλωστε η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έχει φέτος κάποιους λόγους παραπάνω, να θέλει να αξιοποιήσει τις στατικές φάσεις. Ο ένας έχει να κάνει με τους εκτελεστές. Στο φετινό ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχουν πολλοί ικανοί εκτελεστές κόρνερ και φάουλ. Όπως ο Γκατσίνοβιτς, όπως ο Πινέδα ή όπως ο Ελίασον που έχει εξαιρετικά στημένα. Και έρχονται να προστεθούν στον Άμραμπατ και τον Μάνταλο, που πέρυσι είχαν πάρει τις περισσότερες εκτελέσεις.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ικανότητα κάποιων παικτών, να αξιοποιούν τις εξαιρετικές εκτελέσεις. Υπήρχε έτσι κι αλλιώς ο Λιβάι Γκαρσία, που έχει άλμα το οποίο δύσκολα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε αντίπαλος. Όμως τώρα έχει και παίκτες ικανούς σε στατικές φάσεις, όπως ο Βίντα και ο Μουκουντί. Ο Καμερουνέζος ήδη έχει σκοράρει στο Αγρίνιο από κόρνερ και μάλιστα στο ντεμπούτο του. Ενώ ο Βίντα φημίζεται για την ικανότητα του να σκοράρει από στατικές φάσεις, παρόλο που ακόμα δεν το έχει κάνει με την ΑΕΚ.

Ο Αλμέιδα έχει δουλέψει πολύ πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη η ΑΕΚ βγάζει πολλές και διαφορετικές κομπίνες, ειδικά στα κόρνερ. Με τον Αργεντινό τεχνικό να εφαρμόζει πολλές φορές το τρικ με τους δυο εκτελεστές πάνω στην μπάλα, προκειμένου να μπερδέψει το στήσιμο της αντίπαλης άμυνας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News