Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-1: Γλύτωσε την ανατροπή μέσω VAR, ούτε τώρα είδε φως

EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Νάραϊ και όχι μόνο έπαθε ο,τι και στην Κρήτη, καθώς δέχθηκε στις καθυστερήσεις την ισοφάριση από το Λεβαδειακό (1-1), αλλά κινδύνευσε να χάσει, με το VAR να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής σε πέναλτι που καταλογίστηκε.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει χωρίς νίκη εκτός έδρας. Το τελικό 1-1 γράφτηκε στις καθυστερήσεις, με τον Λεβαδειακό να ισοφαρίζει στο 93′ και στο 95′ να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-1, σε φάση που ο διαιτητής Μανούχος έδειξε πέναλτι και τον «διόρθωσε» το VAR.

Ανούσια κατοχή, ο Λεβαδειακός δεν ίδρωσε

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, έφτανε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού – και κυρίως από την αριστερή πλευρά των γηπεδούχων – αλλά μέχρι εκεί. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» χρειάστηκε 42 λεπτά για να κάνει την πρώτη του τελική στην εστία, η οποία ήρθε από ένα ανάποδο ψαλίδι του Γκορντεζιάνι από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Νάραι, Λύρατζης, Ζίβκοβιτς και Καντουρί έκαναν γεμίσματα αλλά κανένα δεν ήταν τέτοιο που θα δημιουργούσε θέματα στην άμυνα του Λεβαδειακού, ο οποίος «σβηστά» κράτησε το μηδέν στα πρώτα 45 λεπτά.

Τα «βαριά» συμβόλαια έλειπαν

Ο ΠΑΟΚ, με τη συμπλήρωση τω πρώτων 45 λεπτών, έδειχνε να έχει «εκτός παιχνιδιού» τα βαριά του χαρτιά. Όλοι οι παίκτες της υψηλής μισθολογικής κλίμακα δεν έκαναν τίποτα στο να αλλάξουν την εικόνα των «ασπρόμαυρω», γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο για μια ομάδα που βρίσκεται σε φάση αλλαγής του ρόστερ, μια ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε παίκτες κάτω των 24 ετών, που ουσιαστικά περιμένουν τα στηρίγματα των «μεγάλων» και σε ηλικία και σε απολαβές.

Μπήκε φορτσάτος και είχε δοκάρι με Κάργα

Όσα δεν έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, τα έκανε στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους. Στο πρώτο 45λεπτο είχε 5 τελικές και μέχρι το 55′ είχε έξι, μια εξ’ αυτών στο δοκάρι, μετά από κεφαλιά του Κάργα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε να είναι πιο αποφασισμένος, πιο απειλητιλός, όμως και πάλι κάτι του έλειπε. Και το βρήκε στο 77′.

Ο Νάραϊ έδωσε το προβάδισμα

Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε κάθετη πάσα στον Νάραϊ, ο οποίο έμεινε όρθιος και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1 στο 77′. Οι «ασπρόμαυροι» κλήθηκαν να διαχειριστούν το προβάδισμα, κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν στο Ηράκλειο. Το έργο επαναλήφθηκε στη Λιβαδειά.

Ο Λεβαδιακός ντύθηκε… ΟΦΗ με γκολ στο 93′

Με στατική φάση, ο Λεβαδειακός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μπελμόντ στο 93′, πληγώνοντας τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις. Οι «ασπρόμαυροι» για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το υπέρ του αποτέλεσμα, και τα χειρότερα δεν είχαν έρθει.

Το VAR έδειξε φάουλ και όχι πέναλτι

Στο 95′ ο Λεβαδειακός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ζιβκοβιτς να κάνει φάουλ. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε αρχικά πέναλτι και κίτρινη στον Ζίβκοβιτς, με το VAR να τον συμβουλεύει και να αλλάζει την απόφασή του, καθώς απέβαλλε τον Σέρβο και υπέδειξε παράβαση εκτός περιοχής. Ο Λεβαδειακός απείλησε και σε αυτή τη φάση, με τη λήξη να βρίσκει τον ΠΑΟΚ να γλιτώνει την ήττα…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News