Άρης - ΑΕΚ 0-2: Και πέντε να του έβαζε... λίγα θα ήταν!

Eurokinissi

Η κυριαρχική ΑΕΚ ισοπέδωσε τον αποκαρδιωτικό Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο μόνος λόγος που ο δείκτης του σκορ έμεινε σε… τιμητικά επίπεδα (0-2) ήταν η απίστευτη αστοχία των παικτών της που… έχαναν τα άχαστα!

Η ΑΕΚ τρόμαξε τον ανταγωνισμό με την εμφάνισή της περνώντας αεράτα από το Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς κυριάρχησε απόλυτα του Άρη. Το τελικό 0-2 φαντάζει πολύ φτωχό για τους παίκτες του Αλμέιδα, καθώς έχασαν ένα τσουβάλι γκολ αστοχώντας σε φάσεις που θα έπρεπε να είχαν τελειώσει.

Απόλυτο αφεντικό μετά το εικοστό λεπτό και μέχρι το τέλος του αγώνα, η ΑΕΚ φανέρωσε όλες τις αδυναμίες του Άρη, έδειξε τις επιθετικές της αρετές και σκαρφάλωσε μόνη της στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στέλνοντας μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Την ίδια στιγμή ο Άρης προβλημάτισε με την εμφάνισή του τους φιλάθλους του που γέμισαν το Κλεάνθης Βικελίδης, μένοντας χωρίς βαθμό για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Άρης με ένταση για 20 λεπτά και μετά… Βόλος

Ο Άρης μπήκε στο γήπεδο με ένταση και ρυθμό από την αρχή, είχε διάθεση και ορμή για να τρέξει την ΑΕΚ, που μπήκε πιο μουδιασμένα και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα και να  επικρατήσει στην μεσαία γραμμή.

Όταν πήρε μπροστά, υπήρχε μόνο ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ισορρόπησε μετά το 20ό λεπτό και άρχισε να απειλεί εκμεταλλευόμενη επιπολαιότητες των παικτών του Άρη. Ο Εμπακατά είχε τρομερά προβλήματα από δεξιά, οι παίκτες του Άρη όπως και στο Βόλο άρχισαν τα ατομικά λάθη και είναι χαρακτηριστικό πως ο Νταμπό βλέποντας την πίεση της ΑΕΚ ψηλά ζήτησε από τον Κουεστα να εκτελεί βολέ, αντί να χτίζουν παιχνίδι από την άμυνα.

Η ΑΕΚ δεν έχασε χρόνο.  Είδε τις αδυναμίες, άρχισε να πιέζει ακόμη περισσότερο και βρήκε ένα γκολ από τις στατικές φάσεις, το δυνατό της χαρτί. Στο 28′ από το φάουλ του Γκατσίνοβιτς ο Σιμάνσκι έπιασε στον ύπνο όλη την άμυνα του Άρη και χωρίς αντίπαλο με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-1.

Από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Πάρντιου σάστισαν και κοιτούσαν τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να κυριαρχούν, αναζητώντας κι άλλα γκολ για να κλειδώσουν τη νίκη. Η σπάνια χαμένη ευκαιρία του Αραούχο στο 31′ σε άδεια εστία και το πλασέ του Λιβάι Γκαρσία στο 37′ που βγάζει ο Μαζικού πάνω στην γραμμή με υπερένταση, είναι φάσεις που θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Κι άλλο λάθος κι άλλο γκολ

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν χωρίς αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο και ο Άρης προσπάθησε να μαζέψει τις δυνάμεις του για να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά φάρμακο για τα ατομικά λάθη δεν βρέθηκε. Ο Μαντσίνι, που ήταν ίσως από τους λίγους παίκτες του Άρη, που προσπάθησαν στο πρώτο ημίχρονο, έκανε ένα τραγικό αβίαστο λάθος, πάσαρε στον Αραούχο που βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία και στο 50′ η ΑΕΚ έκανε και το 0-2.

Τέρμα ένταση, δεν σταματούσε να χάνει ευκαιρίες

Η ΑΕΚ ήταν πιστή στο πλάνο της, με τρομερά τρεξίματα, ένταση στο τέρμα και αποφασισμένη αυτή τη φορά να μην επιτρέψει να επαναληφθεί η επική ανατροπή του Μαϊου. Συνέχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα του Άρη και δεν τραβούσε το πόδι από το γκάζι, όσο έβλεπε τους αντιπάλους της να τα έχουν χαμένα στην άμυνα.

Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα, τόσες περισσότερες ευκαιρίες έχανε η ΑΕΚ, που χωρίς αλλαγές έτρεχε με μία ταχύτητα πάνω από τους ποδοσφαιριστές του Άρη.

Και αποδοκιμασίες στο φινάλε

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι φίλαθλοι του Άρη έχοντας στηρίξει με θέρμη τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους σε όλη τη διάρκεια, αποδοκίμασαν με τα γνωστά συνθήματα τους παίκτες του Άρη για την «χωρίς ψυχή» εμφάνισή τους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αρκετοί από αυτούς έφυγαν πριν από το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου Κορέια από το γήπεδο…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News