Παναθηναϊκός: Έχει νικήσει με όλους τους τρόπους

Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε παιχνιδιού και ξεπερνά τα εμπόδια που του βάζει κάθε αντίπαλος μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός διατηρείται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, έχοντας εφτά νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Πολλοί περίμεναν ότι η παραμονή του στην κορυφή θα ήταν παροδική και σύντομα θα εμφάνιζε τις παθογένειες των προηγούμενων ετών.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντέχει και ξεπερνά τις αντιξοότητες. Έχει επικρατήσει σε παιχνίδια διαφορετικού τύπου και αποδεικνύει πως έχει εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζει κάθε αντίπαλο.

Μέχρι σήμερα, το Τριφύλλι έχει ανταπεξέρθει σε όλα τα αγωνιστικά στυλ. Έχει κυριαρχήσει στο χορτάρι, έχει ανατρέψει δύο φορές σκορ σε ντέρμπι, έχει παράξει γκολ και θέαμα, έχει επιβληθεί επαγγελματικά. Εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, που κατέστρεφε το ρυθμό, έπαιζε σκληρά και συχνά πάνω από το όριο του αντιαθλητικού, που αμύνθηκε μαζικά, βρήκε και πάλι τη λύση.

Ο ποδοσφαιρικός «χαμαιλεοντισμός» του Παναθηναϊκού οφείλεται στη δουλειά του Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος έχει εκπαιδεύσει το ρόστερ του να έχει υπομονή και προσαρμοστικότητα απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε επαγγελματικές νίκες με 1-0 κόντρα σε Λεβαδειακό και Ιωνικό. «Καθάρισε» εύκολα τα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-0) και τον ΟΦΗ (2-0). Παρότι έμεινε πίσω στο σκορ από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αναδείχτηκε νικητής με 2-1. Δεν μάσησε από το… ξύλο του Αστέρα και νίκησε, έστω και δύσκολα.

Προφανώς δεν βαίνουν όλα καλώς. Πρώτος ο Γιοβάνοβιτς το επισημαίνει. Ωστόσο, ο περσινός Παναθηναϊκός, πόσο μάλλον ο πιο… παλιός, δύσκολα θα ανταποκρινόταν. Μάλλον θα κατάρρεε και θα έχανε βαθμούς. Αλλά, όχι ο φετινός. Ο οποίος έχει πετύχει το απόλυτο και αποδεικνύει ότι έχει σκληραγωγηθεί για να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι παίκτες έχουν αποκτήσει νοοτροπία νικητή και νιώθουν αυτοπεποίθηση. Δεν φοβούνται, δεν πανικοβάλλονται, δεν εφησυχάζουν. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κανονικότητα του, πρωτίστως στην προσωπικότητα που πρέπει να έχει ως σύλλογος. Έργο Γιοβάνοβιτς όλα αυτά, με τον Σέρβο να έχει επαναφέρει τα υψηλά στάνταρ. Και το επιτυγχάνει χωρίς να αφήνει να χαθεί το μέτρο. Μία διαπίστωση που εξάγεται από τις δηλώσεις όλων στην ομάδα, αφού αποφεύγουν τις λεκτικές υπερβολές και μιλούν με ταπεινότητα και σεβασμό.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News