Κρεγκ Πόουσον: Γιατί οι οπαδοί της Άρσεναλ βγάζουν... σπυράκια με τον διαιτητή που σφυρίζει τον Ολυμπιακό!

AMNA/EPA

Μία ιδιαίτερη περίπτωση διαιτητή είναι ο Κρεγκ Πόουσον, ειδικά όταν σφυρίζει σε παιχνίδια της Άρσεναλ. Ο Άγγλος ρέφερι του Καραμπάγκ – Ολυμπιακός, έχει κάνει… τα πάντα!

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Αζερμπαϊτζάν για την αναμέτρηση κόντρα στην Καραμπάγκ την Πέμπτη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε από την UEFA, o Άγγλος ρέφερι Κρεγκ Πόουσον.

Πρόκειται για ένα όνομα, που και μόνο στο άκουσμά του, κάνει τους φίλους της Άρσεναλ να… βγάζουν σπυράκια, καθώς με τα σφυρίγματά του σε ματς των «κανονιέρηδων» έχει μετατραπεί σε persona non grata για τους Λονδρέζους.

Η Άρσεναλ συνήθως έχει πολλά παράπονα όταν ο Πόουσον είναι είτε πρώτος διαιτητής, είτε έχει το ρόλο του VAR. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι όσα συνέβησαν στον εκτός έδρας αγώνα με τη Γουλβς τον Φεβρουάριο του 2021 (2-1),  όπου απέβαλε με έντονα αμφισβητούμενη απευθείας κόκκινη κάρτα τον Νταβίντ Λουίζ για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Γουίλιαν Ζοσέ και υπέδειξε πέναλτι υπέρ των «Λύκων».

Επίσης, στην αναμέτρηση των «κανονιέρηδων» με την Τσέλσι το 2020 στο «Emirates» (3-1), όταν δεν απέβαλλε τον Ζορζίνιο ενώ τράβηξε από τη φανέλα παίκτη της Άρσεναλ.

Την ίδια ώρα, ο 43χρονος ρέφερι είχε γίνει viral για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, αφού η κάμερα τον συνέλαβε… απαρηγόρητο για την χαμένη ευκαιρία του Αλεξάντερ Λακαζέτ και την απόκρουση του Άλισον, σε έναν αγώνα με τη Λίβερπουλ το 2020, που έληξε με 3-1 υπέρ των «Reds».

Χαμό επίσης είχε προκαλέσει στην Αγγλία, το… κλείσιμο του ματιού του στον προπονητή της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα μετά από νίκη των «κανονιέρηδων» επί της Τότεναμ.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News