ΑΕΚ: Τα δύο γκολ στο «Βικελίδης» έδειξαν τι δουλειά γίνεται στα Σπάτα

EUROKINISSI

Ολόκληρη η φάση και του πρώτου γκολ και του δεύτερου που πέτυχε η ΑΕΚ στο ματς με τον Άρη, ήταν αποτέλεσμα δουλειάς που είχε κάνει ο Αλμέιδα στις δυο τελευταίες προπονήσεις στα Σπάτα!

Είναι ηλίου φαεινότερο ακόμα και για κάποιον που παρακολουθεί ποδόσφαιρο πολύ επιδερμικά, πως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα πολύ δουλεμένη από τον προπονητή της και το τιμ του. Βγάζει πολλά τρεξίματα, βγάζει ενέργεια στο πρέσινγκ και πλέον βγάζει όλο και περισσότερους αυτοματισμούς στο γήπεδο.

Μάλιστα αυτό το τελευταίο με τους αυτοματισμούς, ήταν κάτι που ο Ματίας Αλμέιδα ήξερε πως θα μπει τελευταίο ως στοιχείο στο παιχνίδι της ομάδας, καθώς ήθελε και την περισσότερη δουλειά. Όμως πλέον είναι όλο και πιο έντονο. Και ο τρόπος που έβαλε η ΑΕΚ και τα δυο γκολ στο κυριακάτικο ματς με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, είναι η απόδειξη.

Οι φάσεις από τις οποίες προήλθαν τα τέρματα που πέτυχε η Ένωση, ήταν δουλεμένες από τον Αλμέιδα στις δυο τελευταίες προπονήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου στα Σπάτα. Ειδικά αυτή του πρώτου γκολ. Η εκτέλεση του φάουλ και ο τρόπος που ο Γκατσίνοβιτς βρήκε τον Σιμάνσκι, ήταν αποτέλεσμα της εντατικής δουλειάς που έχει κάνει ο Αργεντινός τεχνικός στις στατικές φάσεις.

Όμως υπάρχει και μια ακόμα λεπτομέρεια. Ακόμα και η φάση από την οποία προέκυψε το φάουλ, το οποίο κατέληξε στο πρώτο γκολ, ήταν και αυτή δουλεμένη στις προπονήσεις. Με την διαγώνια κίνηση δηλαδή που ζητούσε ο Αλμέιδα (και δούλεψε για) να κάνει ο Ελίασον για να πάρει μπάλα και να κόψει προς την περιοχή. Κάτι που θα γινόταν αν δεν υπήρχε η ανατροπή του Σουηδού και το φάουλ.

Όσο για τον τρόπο που λειτούργησαν και συνεργάστηκαν ο Αραούχο και ο Γκαρσία, όταν έγινε το κλέψιμο της μπάλας, στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, ήταν φάση δουλεμένη και μάλιστα πολύ στα Σπάτα. Έμοιαζε σαν βγαλμένη από άσκηση για τα τελειώματα φάσεων σε γρήγορη μετάβαση, στο πρόγραμμα της προπόνησης του Αλμέιδα, τις μέρες πριν από το ματς με τον Άρη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News