Παναθηναϊκός: Η ομάδα του Ιβάν «ξορκίζει» τα αρνητικά σερί

Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει νικήσει στο «Αθανάσιος Διάκος» για το πρωτάθλημα και την Κυριακή ψάχνει το πρώτο διπλό στη Λαμία.

Ο αποδυναμωμένος Παναθηναϊκός των προηγούμενων ετών είχε επιτρέψει αρκετά αρνητικά σερί σε βάρος του. Ακόμα και με ομάδες υποδεέστερες του. Ωστόσο, η ολική επαναφορά του Τριφυλλιού «σπάει» το ένα μετά το άλλο… Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει φέτος ικανό να επαναφέρει την κανονικότητα που ίσχυε κάποτε, όταν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «πράσινους» ήταν είδηση.

Τη 2η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το Ηράκλειο για πρώτη φορά μετά το 2105. Στο ενδιάμεσο μετρούσε ήττες και ισοπαλίες στην έδρα του ΟΦΗ. Την 6η αγωνιστική επικράτησε ξανά στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ μετά τον Μάιο του 2017. Την προηγούμενη Κυριακή, το Τριφύλλι νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης έπειτα από εφτά διαδοχικές αποτυχίες.

Η Λαμία δεν αποτελούσε εξαίρεση. Ο Παναθηναϊκός είχε δύο ισοπαλίες και μία ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ είχε ηττηθεί δύο φορές για τον θεσμό του Κυπέλλου. Αμφότερες στα προημιτελικά, που συνοδεύτηκαν από ντροπιαστικούς αποκλεισμούς, κυρίως με το κάζο του 4-1.

Πέρυσι, ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς ξόρκισε τον δαίμονα του Κυπέλλου, επικρατώντας 2-0 στο «Αθανάσιος Διάκος» και προκρίθηκε στον τελικό. Στον οποίο πήρε το τρόπαιο με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ. Στο πρωτάθλημα, το Τριφύλλι επικράτησε 3-1, όμως το ματς είχε διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, λόγω της κακής κατάστασης του χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Λαμίας.

Την Κυριακή, οι «πράσινοι» θα ψάξουν το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα στο συγκεκριμένο γήπεδο. Είναι άλλη μία κακοδαιμονία που θέλουν να τερματίσουν και έχουν τις προϋποθέσεις να τα καταφέρουν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News