Ολυμπιακός: Τελευταίο... κανονάκι ανατροπής στη Λεωφόρο!

EUROKINISSI

Μπορεί να γυρίσει την παρτίδα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός με -10 από την κορυφή; Μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, αλλά θα έχει ένα τελευταίο κανονάκι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός 24, AEK 18, Βόλος 17, ΠΑΟΚ 15, Ολυμπιακός 14. Δέκα ολόκληροι βαθμοί χωρίζουν πλέον τον πρωταθλητή από τον πρωτοπόρο!

Από την πρώτη μέρα που επέστρεψε ο Μίτσελ στον Πειραιά το ζητούμενο ήταν να καταφέρουν να επιβιώσουν οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ και να μείνουν ζωντανοί στους στόχους τους εντός κι εκτός συνόρων, προτού αξιοποιήσουν έναν ολόκληρο μήνα για να χτίσουν μια ανταγωνιστική ομάδα σε στέρεες βάσεις.

Η αποστολή έμοιαζε εξ ορισμού δύσκολη και μετά την ήττα με τον ΠΑΟΚ φαντάζει σχεδόν ως… μη αναστρέψιμη. Μπορεί να ανατραπεί, όπως υποστήριξε στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς.

Μπορεί, με μια βασική προϋπόθεση. Να κερδίσει όλα του τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός μέχρι τις 13 Νοεμβρίου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει πλέον απαραίτητα να πάει στη Λεωφόρο και να κερδίσει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι σε περίπτωση ήττας από τον «αιώνιο» αντίπαλο η ψαλίδα μεταξύ τους θα ανοίξει ακόμη περισσότερο και οποιαδήποτε σκέψη ανατροπής θα μοιάζει περισσότερο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Αν ο Ολυμπιακός πάρει διπλό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», τότε μπορεί να βρει ένα θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορεί να κυνηγήσει μια ανατροπή που θα μείνει στην ιστορία. Χωρίς αυτό, μοιάζει αδύνατο…

Και, βέβαια, μην ξεχνάμε ότι οι πρωταθλητές έχουν και άλλο ντέρμπι μέχρι τη διακοπή, αυτό με τον ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αναλυτικά το πρόγραμμα Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος.

9η αγωνιστική (22-24/10)

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός – Άρης
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης
Λεβαδειακός – ΑΕΚ

10η αγωνιστική (29-30/10)

Βόλος – Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός -Λαμία
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11η αγωνιστική (5-6/11)

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ

12η αγωνιστική (8-10/11)

ΑΕΚ – ΟΦΗ
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός
Ιωνικός – ΠΑΟΚ

13η αγωνιστική (13-14/11)

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος
Ολυμπιακός – ΑΕΚ
ΠΑΟΚ – Βόλος

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News