Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-0: Εφιαλτική επιστροφή για Βαλβέρδε στο «Καμπ Νόου»

ΑΠΕ-ΕΡΑ

Υγιεινός περίπατος για την Μπαρτσελόνα που… κακοδέχτηκε τον πρώην προπονητή της Ερνέστο Βαλβέρδε φιλοδωρώντας την ομάδα του, Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τέσσερα γκολ.

Για κάποιους ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν «λίγος» για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Κατ’ άλλους ήταν αδικημένος. Στην επιστροφή του στο «Καμπ Νόου» πάντως η Μπιλμπάο του «Τσινγκούρι» ήταν πολύ «λίγη» για να τολμήσει να κοιτάξει στα μάτια μια Μπαρτσελόνα που σκόραρε σε κάθε φάση που έφτιαξε στο πρώτο 25λεπτο και βρέθηκε να προηγείται με 3-0.

Οι Καταλανοί πρόσφεραν γκολ και θέαμα στους 85.000 φίλους τους και δείχνουν να συνέρχονται μετά τα άσχημα αποτελέσματα στην Ευρώπη και στο classico και παραμένουν στο κυνήγι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπάρτσα μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ντεμπελέ στο 12′ ύστερα από σέντρα του Λεβαντόφσκι, το υπ’ αριθμόν 4.000 εντός έδρας γκολ των Καταλανών στη La Liga.

Στο 18′ ο Σέρτζι Ρομπέρτο με τη βοήθεια της προβολής του Ινίγκο Μαρτίνες σκόραρε κι αυτός, ενώ στο 22′ σε νέα αντεπίθεση, ο Λεβαντόφσκι με κίνηση πίβοτ τίναξε τα δίχτυα με την Μπιλμπάο να μην έχει καταλάβει πώς βρέθηκε, χωρίς να έχει δεχτεί μεγάλη πίεση, να χάνει με 3-0.

Μοναδική δυσάρεστη είδηση για τον Τσάβι σε αυτό το πρώτο μέρος, ο τραυματισμός του Γκάβι σε μια σύγκρουση με τον Ντάνι Γκαρσία και η αποχώρησή του στο 33΄.

Στο δεύτερο 45λεπτο πώς να παίξεις μπάλα μετά το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου; Η Μπάρτσα είχε ένα δοκάρι με τον Πέδρι στο 54′, κάποιες φάσεις και ένα ακόμα γκολ με τον Τόρες στο 73′ ύστερα από την  τρίτη ασίστ του Ντεμπελέ στο ματς. Την ίδια ώρα η Μπιλμπάο είχε το απόλυτο μηδέν σε ευκαιρίες.

Την ωραία βραδιά για τους Καταλανούς χάλασε άλλος ένας τραυματισμός, αυτός του Σέρτζι Ρομπέρτο στο 85′, ενώ στο 89′ οι αμυντικοί έσωσαν το 4-1 δυο φορές εν τη απουσία του εξουδετερωμένου Τερ Στέγκεν.

Ήταν μια βραδιά που ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του θα ήθελαν να ξεχάσουν πολύ γρήγορα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News