Παναθηναϊκός: Το μυστικό πίσω από το νικητήριο γκολ του Σπόραρ!

Eurokinissi

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε διαγνώσει την αδυναμία του Άρη στις στατικές φάσεις και ήθελε να χτυπήσει ακριβώς με αυτό τον τρόπο. Όπερ και εγένετο, έστω και στο 92!

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποδεικνύει πως έχει πολλούς τρόπους για να διασπάσει μία κλειστή και πολυπρόσωπη άμυνα. Την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στη Λαμία, οι παίκτες του Τριφυλλιού έφτασαν στο γκολ του Παλάσιος μετά από μία οργανωμένη επίθεση στην οποία συμμετείχαν οι εννέα από τους έντεκα βασικούς.

Το δεύτερο γκολ του Σάντσες επιτεύχθηκε μέσω στατικής φάσης. Με τον ίδιο τρόπο ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση απέναντι στη μαζική άμυνα του Άρη. Το 1-0 που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις, κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν…

Ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του είχαν τσεκάρει τα παιχνίδια του Άρη και είχαν διαπιστώσει ότι η ζώνη με την οποία αμύνεται στα στημένα, είναι ευάλωτη στο δεύτερο δοκάρι.

Στην πρόσφατη ήττα από την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η ομάδα του Άλαν Πάρντιου, δέχτηκε ένα παρόμοιο γκολ από τον Σιμάνσκι, η… αντικατασκοπεία του Παναθηναϊκού είχε δουλέψει στο φουλ.

Το φάουλ εκτελέστηκε από τον Βέρμπιτς ακριβώς σε εκείνο το σημείο και ο Σπόραρ που κινήθηκε προς τα εκεί, ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Νταμπό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά!

Κατά κάποιο τρόπο, ο Γιοβάνοβιτς είχε μαντέψει το μέσο που θα έφερνε τη νίκη στον Παναθηναϊκό! Ο Σέρβος είχε δουλέψει στις στατικές φάσεις την Παρασκευή και το Σάββατο και για άλλη μία φορά, οι οδηγίες του έφεραν αποτέλεσμα!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News