Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ δίνει φανέλες βασικού αρχίζοντας πια από τον...

Ινμπόμ Χουάνγκ
eurokinissi

Ο Ινμπόμ Χουάνγκ μοιάζει να έχει ήδη ξεπεράσει τον Γιαν Εμβιλά στην ιεραρχία και να πείθει άπαντες ότι πια είναι πιο σημαντικός για την ομαλή λειτουργία του Ολυμπιακού.

Μέχρι πρότινος συμφωνούσαμε όλοι ότι ο Γιαν Εμβιλά είναι ο πλέον επιδραστικός / σημαντικός / απαραίτητος παίκτης του Ολυμπιακού. Νομίζω πως πλέον ο Γάλλος βρήκε αντίζηλο. Ή μάλλον, έχασε τα… σκήπτρα από έναν παίκτη που αν και φρέσκος στους πρωταθλητές έχει ήδη καταφέρει να πείσει άπαντες πως η 11άδα «πρέπει» να αρχίζει από ‘κείνον.

Ναι, προφανώς και στον Ινμπόμ Χουάνγκ αναφερόμαστε. Ο Νοτιοκορεάτης καταφέρνει αθόρυβα να κάνει τον μεγαλύτερο αγωνιστικό θόρυβο. Γιατί δεν γίνεται να παρακολουθεί κανείς ματς του Ολυμπιακού και να μην αντιλαμβάνεται πόσα και σημαντικά πράγματα κάνει ο Ινμπόμ. Σημαντικά στην αμυντική λειτουργία. Σημαντικά και στην επιθετική. Είναι εκπληκτικό με πόση απλότητα «επιδιορθώνει» κάθε αγωνιστικό… βραχυκύκλωμα ο Χουάνγκ.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία του πρωταθλήματος είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού με τις περισσότερες σωστές πάσες προς την επίθεση. Για την ακρίβεια δεν είναι απλά πρώτος, είναι πρώτος και με διαφορά. Έχει 98 ενώ ο δεύτερος Εμβιλά βρίσκεται στις 67. Αξίζει ωστόσο να υπογραμμιστεί ότι ο Ινμπόμ έχει αυτές τις πάσες σε μικρότερο χρόνο από τον Γιαν, 649 λεπτά στη Super League ως τώρα ο Νοτιοκορεάτης, 722 μετράει ο Γάλλος…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News