Ολυμπιακός: Μεγαλύτερη αξία από το πόσοι πήγαν στου Ρέντη, έχει το πότε πήγαν...

EUROKINISSI

Ένα 24ωρο μετά την ολοκλήρωση της χειρότερης ευρωπαϊκής παρουσίας του Ολυμπιακού εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί ήταν εκεί που έπρεπε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο: Δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα!

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός ολοκλήρωνε την πιο φτωχή παρουσία του στα Κύπελλα Ευρώπης εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και μόνο το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα αγωνιστούν με… κοντομάνικα για μόλις δεύτερη σεζόν την τελευταία δωδεκαετία, αρκεί για να καταδείξει το μέγεθος της αποτυχίας και της εύλογης απογοήτευσης που υπάρχει στο στρατόπεδο των πρωταθλητών.

Κι όμως, ένα μόλις 24ωρο μετά το παιχνίδι με τη Ναντ, χιλιάδες οπαδοί των πρωταθλητών κατέκλυσαν κάθε γωνιά της κεντρικής εξέδρας του προπονητικού κέντρου στου Ρέντη για να βρεθούν στο πλευρό του Μίτσελ και των παικτών του 48 ώρες πριν από ένα παιχνίδι-ορόσημο για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου. Ούτε 50, ούτε 500, αλλά κοντά στους… 5.000! Αριθμός ασύλληπτος, αλλά δεν είναι ο όγκος το κυρίαρχο γεγονός της βραδιάς, αλλά η στιγμή. Το timing!

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για οποιονδήποτε προπονητή και ποδοσφαιριστή να αισθάνεται ότι δεν είναι μόνος όταν είναι χαμηλά. Ενδεχομένως η φράση «απόψε κατάλαβαν όλοι οι παίκτες στου Ρέντη τι θα πει Ολυμπιακός» – που γράφεται κατά κόρον τις τελευταίες ώρες σε media και social media – να μην ανταποκρίνεται με ακρίβεια στην πραγματικότητα. Με την έννοια ότι οι Έλληνες παίκτες γνωρίζουν από… μικρά παιδιά τι εστί Ολυμπιακός, ενώ οι ξένοι που επέλεξαν να έρθουν φέτος στον Πειραιά είχαν ουκ ολίγες ευκαιρίες να διαπιστώσουν τη μοναδικότητα του κλαμπ και του κόσμου του.

Όλοι γνώριζαν τι σημαίνει Ολυμπιακός, απόψε αντιλήφθηκαν το μέγεθος της ευθύνης τους

Το σίγουρο είναι ότι άπαντες στου Ρέντη αντιλήφθηκαν το μέγεθος της ευθύνης που έχουν απέναντι στους οπαδούς του Ολυμπιακού, την ιστορία του συλλόγου αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους το βράδυ της Κυριακής.

Ναι, ο κόσμος ζήτησε επιτακτικά το διπλό στη Λεωφόρο, αλλά ακόμη και οι πιο φανατικοί φίλοι του Ολυμπιακού… ξέρουν μπάλα και αντιλαμβάνονται ότι ο «αιώνιος αντίπαλος» υπερτερεί φέτος σε αρκετούς τομείς. Σε χημεία, σε αγωνιστικές σταθερές δομές, σε φυσική κατάσταση…

Τι θέλει να δει, λοιπόν, ο κόσμος. Έντεκα καμικάζι να δίνουν και την ψυχή τους για να πετύχουν, επιτέλους, την πρώτη σπουδαία νίκη της σεζόν! Γιατί το βράδυ της Κυριακής το ημερολόγιο θα γράφει 6 Νοεμβρίου και οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμη κατά τη διάρκεια της σεζόν ούτε μια σπουδαία νίκη της ομάδας τους. Δεν έχουν να θυμούνται ούτε μία βραδιά αντάξια της ιστορίας του πειραϊκού συλλόγου.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν θα είναι στη Λεωφόρο για να παίξει μπάλα. Ακόμη και να βρισκόταν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» δεν θα μπορούσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα του καλοκαιριού που ακόμη ταλαιπωρούν την αγαπημένη του ομάδα στο χορτάρι.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν εκεί που έπρεπε, τη στιγμή που έπρεπε!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, ήταν εκεί που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε! Και ναι η στιγμή έχει πολύ μεγάλη σημασία! Απλά για να αποκτήσει αξία το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει και οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές να εμφανιστούν πανέτοιμοι και σωματικά και πνευματικά για να ζήσουν – επιτέλους – τη δική τους πιο ξεχωριστή στιγμή. Κι αν τα καταφέρουν, ενδεχομένως λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο κόσμος στις εγκαταστάσεις του Ρέντη που θα τους περιμένει να είναι ο ίδιος με τον αποψινό!

Γιατί ενδεχόμενη νίκη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα ισοδυναμεί για τον Ολυμπιακό με… μισό πρωτάθλημα κι ας μοιάζει αυτή τη στιγμή χαοτική η απόσταση των δέκα βαθμών που χωρίζει τους πρωταθλητές από την κορυφή. Άπαντες αντιλαμβάνονται τη σημασία του συγκεκριμένου ντέρμπι για την ισορροπία ολόκληρης της σεζόν. Το ξέρουν στον Ολυμπιακό, να είστε σίγουροι ότι το γνωρίζουν και στον Παναθηναϊκό!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News