ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να κινηθεί εναντίον του Ιβάν

Ο Σέρβος προπονητής φημίζεται για το «ξεψάχνισμα» των παικτών που εντοπίζει. Όμως, τώρα τα περιθώρια στενεύουν για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ένα στοιχείο που τον ξεχωρίζει από τους προκατόχους του στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος είναι ο μόνος ο οποίος έχει περάσει σε θέση ευθύνης (με εξαίρεση τον Νίκο Νταμπίζα) και ο οποίος σέβεται τόσο πολύ τα λεφτά του Γιάννη Αλαφούζου.

Θα ήταν πολύ εύκολο για τον Γιοβάνοβιτς να έχει υποδείξει πέντε, έξι, εφτά παίκτες μέχρι τώρα για να ενταχτούν στο ρόστερ. Αλλά ο 59χρονος τεχνικός δεν λειτουργεί έτσι. Προσπαθεί να εξασφαλίσει, πως όσοι φορέσουν τα πράσινα, θα είναι χρήσιμοι παίκτες και θα αναβαθμίσουν το υλικό.

Όμως, η τελειομανία του Γιοβάνοβιτς έχει και παρενέργειες. Με κύρια την καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλύψει τις βασικές ανάγκες της ενίσχυσης του.

Το χρονικό πλεονέκτημα που είχε το Τριφύλλι, έχει πλέον χαθεί. Ο Γιοβάνοβιτς είχε τονίσει ότι χρειάζεται έναν αριστερό εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά, έναν δημιουργικό box-to-box μέσο και έναν επιθετικό περιοχής με έφεση στο σκοράρισμα. Από αυτούς, ο Σέρβος δεν έχει κανέναν στη διάθεση του. Ούτε έχει δρομολογηθεί κάποια προσθήκη στις επόμενες ώρες.

Συνεπώς, ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να κινηθεί ενάντια στον ίδιο τον εαυτό του. Να ξεπεράσει τους δισταγμούς του και να πάρει αποφάσεις για ποδοσφαιριστές που έχει τσεκάρει. Είτε για έγκριση, είτε για απόρριψη. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, ο Γιοβάνοβιτς θα αρχίσει το πρωτάθλημα με ένα ρόστερ συγκεκριμένων δυνατοτήτων, που δεν υποστηρίζει πλήρως τη φιλοσοφία του.

Δεν είναι εύκολο για έναν επαγγελματία που προσεγγίζει τα 60 έτη του, να διαφοροποιήσει το σκεπτικό του. Όμως, ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να τα καταφέρει. Ώστε και ο ίδιος να αποκτήσει τα κατάλληλα «εργαλεία» και ο Παναθηναϊκός να δυναμώσει σε θέση που «πονάει».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News