Ολυμπιακός: Παπέ Σισέ - Πριν από ένα χρόνο MVP φέτος για... φυγή

Παπέ Αμπού Σισέ
eurokinissi

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο Παπέ Σισέ θεωρούνταν πολυτιμότερος του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της περυσινής σεζόν, πλέον τίποτα δεν θυμίζει εκείνες τις μέρες και ο Γενάρης που έρχεται αναμένεται «καυτός».

Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος λένε. Φανταστείτε δηλαδή τι μπορεί να φέρει ένας ολόκληρος χρόνος. Στην περίπτωση του Παπέ Αμπού Σισέ μια στιγμή, εκείνη της αποδοκιμασίας από την κερκίδα και της δικής του απαράδεκτης αντίδρασης, ήταν αρκετή για να «παγώσει» ξανά τους πάντες στον Ολυμπιακό με τον Σενεγαλέζο στόπερ.

Roller Coaster και η πρόταση των 18 εκατομμυρίων!

Ο υψηλόσωμος ποδοσφαιριστής μπορεί να πει κανείς ότι μοιάζει με ένα ανθρώπινο Roller Coaster, δηλαδή το Τρενάκι σε Λούνα Παρκ. Δύσκολα μπορεί να βιώσει κάποιος τόσα πολλά και μεγάλα σε διαφορές σκαμπανεβάσματα σε μια ποδοσφαιρική καριέρα. Κάποτε για τον Σισέ ήρθε πρόταση «δώστε τον εδώ και τώρα και σας δίνουμε 18 εκατομμύρια ευρώ». Πρόπερσι, στο πρώτο μισό της σεζόν, κρίνονταν μη απαραίτητος γι’ αυτό και τον Γενάρη δόθηκε δανεικός στη Σεντ Ετιέν.

Και την περυσινή σεζόν, μετά τη θητεία στη Γαλλία, ο Σισέ ήταν απίθανος. Μαζί με τον Αγκιμπού «μάλωναν» για τον τίτλο του MVP στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο ο Σισέ είχε 1.362 λεπτά συμμετοχής με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Πέδρο Μαρτίνς άρχιζε από ‘κείνον την 11άδα.

Φέτος ως Παπέ μετράει 1.162 λεπτά. Αν σας φαίνεται μικρή η διαφορά σε σχέση με πέρυσι, σκεφτείτε ότι φέτος, λόγω Μουντιάλ, έχουν ολοκληρωθεί τα ματς του ευρωπαϊκού ομίλου (ενώ πέρυσι είχαν προλάβει να γίνουν 4 αγώνες) ενώ για το πρωτάθλημα είμαστε στη 12η αγωνιστική και πέρυσι τέτοια μέρα είχαν γίνει μόνο 9 αγωνιστικές στη Super League.

Ο Γενάρης της κρίσης

Πλέον στην περίπτωση Σισέ φαίνεται πως βρισκόμαστε μπροστά από τον πλέον κρίσιμο Γενάρη της καριέρας του στον Ολυμπιακό. Μπορεί να είναι ο Γενάρης του τέλους της διαδρομής του στο μεγάλο λιμάνι. Ο Παπέ έχει… γυρίσει αρκετές φορές το «χαρτί» αλλά φαίνεται πως αυτή τη φορά δύσκολα ξαναγυρίζει. Είναι λογικό εξάλλου μετά από αρκετά χρόνια, ακόμα και οι καλύτερες σχέσεις, να φθείρονται και αμφότερες οι πλευρές να έχουν ανάγκη για μια αλλαγή. Και κατά πως φαίνεται, μπορεί να έφτασε η ώρα γι ‘αυτή την (οριστική) αλλαγή του Σισέ αλλά και του Ολυμπιακού που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον υψηλόσωμο στόπερ αν όντως αποχωρήσει τον Ιανουάριο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News