ΜΑΛΜΕ-ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ 2-1: Ο Ντέιβις έδωσε το φιλί της ζωής στη Ρέιντζερς

Με δύο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (47′ και 49′) η Μάλμε νίκησε στην έδρα της τη Ρέιντζερς με 2-1 που πέτυχε ένα υπερπολύτιμο τέρμα στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η Ρέιντζερς έχασε στο Μάλμε, με 2-1 από μια σουηδική ομάδα αποφασισμένη να προχωρήσει όσο μακρύτερα μπορεί στο φετινό Champions League, όμως αυτό το γκολ του Στίβεν Ντέιβις στην τελευταία φάση του αγώνα στο 95′, έσωσε τους Σκοτσέζους από την ανάβαση του… Γολγοθά στη ρεβάνς.

Η ομάδα που ανέδειξε τον τεράστιο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, έπιασε τους Σκοτσέζους από το… λαιμό στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου παιχνιδιού μεταξύ των δύο ομάδων, από τις οποίες θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση, εφόσον, βέβαα, οι “ερυθρόλευκοι” καταφέρουν να αποκλείσουν τη Λουντογκόρετς.

Ο Δανός Σόρεν Ρικς και ο Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς εκτέλεσαν άψογα δύο φορές τον ΜακΓκρέγκορ σε διάστημα δύο λεπτών, στο 47′ και στο 49′ και έβαλαν πολύ δύσκολα στον Στίβεν Τζέραρντ και τους παίκτες του εν όψει της ρεβάνς στη Γλασκώβη, όμως η τελευταία ζαριά των Σκοτσέζων που πολιόρκησαν την εστία του Νταλίν επί ένα δίλεπτο στο φινάλε, άλλαξε τους συσχετισμούς.

Το πρώτο ημίχρονο κύλισε ήρεμα, χωρίς τη μεγάλη φάση, αλλά στα επόμενα 45′ με εντολή του προπονητή της Γιον Νταλ Τόμασον, η Μάλμε με το 5-3-2 άλλαξε ταχύτητα, πίεσε την πρώτη μπάλα και σκόραρε με το “καλημέρα” στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ρικς έπειτα από σέντρα του Μπιρμάντσεβιτς και δευτερόλεπτα μετά με τον Σέρβο στράικερ έπειτα από λάθος πάσα του Ταβερνιέ.

Η Μάλμε έβαλε πολλά κορμιά πίσω από την μπάλα, όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος του, και κατάφερνε άνετα να διαφυλάξει αυτό το σημαντικό προβάδισμα των δύο γκολ μέχρι το χτύπημα του Ντέιβις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News