Basket League: Γιατί έπαψες Λαύριο να θυμίζεις…

EUROKINISSI

Είναι η μεγάλη απογοήτευση του φετινού μαραθωνίου. Το Λαύριο βρίσκεται στον βυθό της βαθμολογίας και υπάρχουν λόγοι για το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του στη Basket League.

Το Λαύριο μάς είχε συνηθίζει, να προσφέρει ουσία και θέαμα. Με ξένους… λαβράκια υπό τις οδηγίες του μετρ Χρήστου Σερέλη. Αντ’ αυτού η ομάδα δεν έχει βρει τη σταθερότητά της και μετά από 6 αγωνιστικές μετράει μόνο ήττες και προβληματισμούς.

Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα, το Λαύριο έκανε τη χειρότερη εκκίνηση της ιστορίας του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κατέρριψε το αρνητικό ρεκόρ της παρθενικής του παρουσίας στην Α1 τη σεζόν 2015-2016. Τότε είχε απολογισμό 0 νίκες και 5 ήττες, αλλά έσπασε το… ρόδι κόντρα στο Ρέθυμνο.

Τις σεζόν 2017-2018, 2019-2020 και πέρυσι η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είχε θετικό πρόσημο μετά την πρώτη εξάδα υποχρεώσεων με 4 νίκες και 2 ήττες ενώ τη σεζόν 2020-2021 όταν και έφτασε στους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε ξεκινήσει με 3 νίκες και ισάριθμες ήττες. Τι φταίει και η φετινή εκκίνησή του είναι η χειρότερη;

+ Αν εξαιρέσουμε τις δύο αναμενόμενες ήττες κόντρα σε Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό στις οποίες το Λαύριο δεν κατέβαλε καμία αντίσταση σε σχέση με άλλα χρόνια που το πάλευε, δεν είχε διάρκεια στα άλλα ματς με Προμηθέα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Απόλλωνα. Ειδικά κόντρα σε Προμηθέα και Απόλλωνα έδειχνε να καταρρέει.

+ Ο μεταγραφικός σχεδιασμός άλλαξε άμεσα. Το Λαύριο ξεκίνησε με τους Τζέιλεν Τζόνσον και Κένιον Τέιλορ, αλλά αμφότεροι δεν ικανοποίησαν με την εμφάνισή τους στην προετοιμασία και έτσι στις 6/10 το Λαύριο έλυσε τη συνεργασία του και αναγκάστηκε να βρει αντικαταστάτες. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν έπαιξαν επίσημο ματς.

+ Το Λαύριο στηρίζεται αρκετά στο επιθετικό του ρεπερτόριο. Ετσι έκανε σπουδαίες πορείες. Όμως φέτος «κολλάει» επιθετικά. Με το… ζόρι σκοράρει 66,3 πόντους κατά μέσο όρο στα παιχνίδια της Basket League. Μάλιστα κόντρα στον Απόλλωνα τα… έσπασε με 54 πόντους (16/52 σουτ).

+ Αν εξαιρεθεί ο Αρ Τζέι Κόουλ (15 πόντους κατά μέσο όρο και σύνολο 20 ασίστ), το Λαύριο δεν αντλεί δύναμη από άλλους γκαρντ. Η αποχώρηση του Μουράτου για τον Προμηθέα έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό που ακόμα δεν έχει καλυφθεί.

+ Η αδυναμία στα ριμπάουντ. Το Λαύριο μαζεύει μόλις 27,6 κατά μέσο όρο. Ένα νούμερο άκρως απαγορευτικό. Συνήθως «πληγώνεται» από αυτό τον τομέα. Από τα επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων του.

+ Με 85,1 πόντους κατά μέσο όρο στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα δεν έχει βγάλει αυτοματισμούς (έχει μόλις 14 ασίστ ανά αγώνα) δεν μπορεί να περιμένει και πολλά. Άλλες χρονιές, σε υψηλό τέμπο ήταν ανταγωνιστική. Φέτος ψάχνει την ταυτότητά της.

Η αδυναμία στα ριμπάουντ. Το Λαύριο μαζεύει μόλις 27,6 κατά μέσο όρο. Ένα νούμερο άκρως απαγορευτικό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News