Πόρτο: Πέθανε ο αρχισκόρερ Φερνάντο Γκόμες
Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο Φερνάντο Γκόμες που είχε κατακτήσει δυο «χρυσά παπούτσια» ως ποδοσφαιριστής της Πόρτο τη δεκαετία του ΄80.
Στο πένθος βύθισε την οικογένεια του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, και ιδιαίτερα της Πόρτο, η είδηση του θανάτου του Φερνάντο Γκόμες, σε ηλικία 66 ετών.
Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της χώρας τη δεκαετία του 1980 και μέχρι σήμερα παραμένει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «δράκων», όπου αγωνίστηκε επί 13 χρόνια και πέτυχε 355 γκολ σε 452 αγώνες.
Στο διάστημα αυτό, μάλιστα, ο Φερνάντο Γκόμες κέρδισε δύο φορές το «Χρυσό Παπούτσι», καθώς αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων το 1983 και το 1985.
Ο Γκόμες, ο οποίος έπαιξε επίσης στην ισπανική Σπόρτινγκ Χιχόν και ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, φόρεσε 47 φορές τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας, πετυχαίνοντας 13 γκολ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Ο Ιμανόλ έχει ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για το ματς με την Κηφισιά
- ΑΕΚ Παρασκήνιο: Τι έγινε με τον Νίκολιτς μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ
- Ολυμπιακός: Ο Ιμανόλ αποκάλυψε το μυστικό του αήττητου σερί
- Ολυμπιακός σε σοκ: Πώς αντικαθίσταται ο Μοντέρο; - Ο Κόντσαρ, ο Γουόρντ, ο Πλώτας και το... κάρμα του Ντόρσεϊ
