Ταϊρίς Χαλιμπέρτον: Το κομπιούτερ που κάνει τα πάντα, εκτός από λάθη

ΑΠΕ

Οι Πέισερς πέρασαν και από το Λος Αντζελες με το 116-115 επί των Λέικερς, ο νεαρός πόιντ γκαρντ συνεχίζει να καταγράφει 20-10, να φλερτάρει με τριπλ νταμπλ, να καταπλήσσει με την ωριμότητά του.

Τελευταία πέντε λεπτά, στο Λος Αντζελες. Με 5 δικούς του πόντους, άλλους 8 από τις 3 ασίστ του, μία τάπα στον Ράσελ Γουέστμπρουκ, φυσικά και το σερβίρισμα στον Αντριου Νέμπχαρντ για το νικητήριο τρίποντο σε νεκρό χρόνο, που έγραψε το 116-115.

Οι Πέισερς επικράτησαν και των Λέικερς εκτός έδρας, έφτασαν τις επτά νίκες στα εννιά πιο πρόσφατα ματς και ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον τους κουβαλάει στις μεγάλες πλάτες του λες κι είναι παλιός στο ΝΒΑ. Τα όσα έκανε στην τελική ευθεία του αγώνα απλώς αποδεικνύουν ότι είναι και clutch. Ότι είναι παρών και στις κρίσιμες στιγμές.

Ισοφάρισε 39’’ δευτερόλεπτα πριν το τέλος, μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ στην τελευταία φάση και με το χρονόμετρο να μηδενίζεται, είχε το καθαρό μυαλό να μην το μπουμπουνίσει ο ίδιος όπως-όπως, αλλά να βρει τον ελεύθερο συμπαίκτη – και να δώσει ουσιαστικά αυτός τη νίκη.

Βέβαια, αν δεν είχε καθαρό μυαλό ο άνθρωπος των… μηδέν λαθών στα τρία τελευταία ματς, ποιος θα είχε; Και, ξέρετε, δεν μιλάμε για κάποιον που παίζει λίγο ή που δεν έχει ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή στο παιχνίδι της παρέας του.

Ισα-ίσα, από τα χέρια του 22χρονου γκαρντ περνάει όλο (το παιχνίδι) της Ιντιάνα. Δημιουργεί όσο κανένας άλλος ΝΒΑer, άλλωστε είναι ο κορυφαίος πασέρ της λίγκας με 11,1 τελικές πάσες. Εκτελεί με συνέπεια, βάζοντας και σχεδόν 20 πόντους μέσο όρο (19,6).

Συχνά φλερτάρει και με τριπλ νταμπλ, διότι είναι ένας μακρύς περιφερειακός 196 εκατοστών. Να, στο L.A. είχε 24 πόντους (με μόλις 1/3 βολές), 7 ριμπάουντ και 14 ασίστ, σε μια average βραδιά του! Μέσα στο Top-5 του ΝΒΑ και στα κλεψίματα με 1,8, έκανε κι ένα τέτοιο. Όπως και μια τάπα.

Το μόνο που δεν έκανε, δηλαδή, ήταν λάθος. Όπως και στις προηγούμενες αναμετρήσεις με τους Κλίπερς και τους Νετς. Σε ακριβώς 100 λεπτά μπάσκετ έχει τη φανταστική, άψογη, τέλεια αναλογία των 40 τελικών πασών για ούτε ένα λαθάκι! Και 60 πόντους και 18 ριμπάουντ και 7 κλεψίματα…

Δωδέκατο ντραφτ πικ των Κινγκς το 2020, περιέργως δεν εκτιμήθηκε όσο του έπρεπε στο Σακραμέντο και τον περασμένο Φεβρουάριο μετακόμισε στην Ιντιανάπολις σε ανταλλαγή έξι παικτών, με κύριο αντάλλαγμα τον Ντομάντας Σαμπόνις.

Οι «βασιλιάδες» δικαιολογήθηκαν πως δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο κι ήθελαν να κερδίζουν τώρα, μα αυτοί που… τρέινταραν κοιτάζοντας στο απώτερο μέλλον, οι Πέισερς δηλαδή, είναι αυτοί που έχουν ήδη μεταμορφωθεί προς το καλύτερο.

Τέταρτοι στην Ανατολή με θετικό ρεκόρ ακόμα και εκτός έδρας, έχουν συνολικό 12-8 και στο πρόσωπο του τέκνου του Οσκος από το Γουισκόνσιν έναν από τους καλύτερους γκαρντ του πρωταθλήματος. Μα τι λέμε; Έναν από τους καλύτερους παίκτες γενικά. Αυτόν που έχει ήδη τα περισσότερα 20-10 (με πόντους και ασίστ) σε μια σεζόν στην ιστορία του οργανισμού, ενώ βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημά της!

Οι «ασεβείς» ρούκι που ξέραναν τον ΛεΜπρον

O Μπεν Μάτουριν από τη βραδιά του ντραφτ. Το έκτο πικ βγάζει μάτια, ερχόμενο πάντα από τον πάγκο. Βγάζει και γλώσσα, αλλά δεν κρύβεται.

Από το -17 γύρισε η Ιντιάνα και ξέρανε τους ανεβασμένους Λέικερς, που προέρχονταν από πέντε νίκες σε βάθος έξι αγώνων. Καλωσόρισαν πίσω στη δράση μετά από μικρή απουσία και τον Αντονι Ντέιβις του 25-13-6-4 (με κοψίματα), έχουν παρόντα και τον αποθεραπευθέντα ΛεΜπρον Τζέιμς.

Δεν έχουν όμως ούτε Χαλιμπέρτον ούτε… τρίποντα. Εδώ και μήνες, συντηρείται φημολογία περί επικείμενου τρέιντ με τους Πέισερς για τους Μπάντι Χιλντ και Μάιλς Τέρνερ, μπας και βρουν σουτέρ τριών πόντων, που τόσο τους λείπουν.

Εκτελεί και ο δεύτερος, παρ’ ότι σέντερ, από μακριά. Συν του ότι θα απελευθερώσει τον Ντέιβις, ο οποίος προτιμά να παίζει στο «4». Είχε 15 πόντους, 13 ριμπάουντ και 3 τάπες, ο Μπαχαμέζος σούτινγκ γκαρντ άλλους τόσους πόντους με 4 ριμπάουντ, εύστοχοι όμως δεν ήταν από μακριά.

Η ειρωνεία, βέβαια, είναι πως οι «λιμνάνθρωποι» έχασαν από… τρίποντο, από την ομάδα που θέλουν τους σουτέρ της ώστε να βελτιωθούν στο συγκεκριμένο κομμάτι. Το έβαλε ο Αντριου Νέμπχαρντ, προλαβαίνοντας τον Τζέιμς που βγήκε πάνω του.

Ρούκι δεύτερου γύρου, από το Νο 31, ο 22χρονος Καναδός γκαρντ και πρώην παίκτης του Γκονζάγκα έφερε 12 πόντους με 4/7 τρίποντα από τον πάγκο, ενώ έχει ξεκινήσει ως πενταδάτος και αρκετές φορές σε πιο χαμηλά σχήματα του Ρικ Καρλάιλ.

Αυτός που κάνει σταθερά τη διαφορά ως αναπληρωματικός, ως ένας από τους καλύτερους έκτους παίκτες του ΝΒΑ παρ’ ότι επίσης ρούκι, είναι ο Μπένεντικτ Μάτουριν. Επίσης και… Καναδός, ο μόλις 20χρονος γκαρντ-φόργουορντ βάζει 19,1 πόντους σε 28’ μέσης συμμετοχής.

Στο Λος Αντζελες μπήκε κι έριξε 23άρα με 10/22 σουτ (κατά σύμπτωση όσα ακριβώς και ο Χαλιμπέρτον), εκ των οποίων τα 3/8 ήταν τρίποντα. Και δίχως καν να πάει στη γραμμή! Συγκριτικά, ο ΛεΜπρον είχε 21 ποντάκια με 7 ριμπάουντ, ένα λιγότερα από εκείνο του πιτσιρικά.

Πρόκειται για τον ίδιο πιτσιρικά που προτού ξεκινήσει η χρονιά, σε μια από τις πιο τολμηρές, στα όρια της ασέβειας δηλώσεις που έχουν γίνει, είπε πως «δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερος παίκτης από μένα. Ακόμα κι ο Τζέιμς, θα πρέπει να μου δείξει ότι είναι καλύτερος»! Με όσα έκανε μέσα στο σπίτι του «βασιλιά», αν μη τι άλλο φαίνεται πως το λέει η καρδιά του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News