Νέα Σαλαμίνα-Παναθηναϊκός 0-1: Παναθηναϊκός... όπως στο πρωτάθλημα

EUROKINISSI

Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο ο σοβαρός Παναθηναϊκός, σκόραρε με τον Σπόραρ και επικράτησε 1-0 της Νέας Σαλαμίνας στο τελευταίο του φιλικό επί κυπριακού εδάφους.

Ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό στο φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα με την πιο… κανονική ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει στα έως τώρα φιλικά. Αν εξαιρέσουμε το τέρμα και την απουσία του Κουρμπέλη, ο τεχνικός του τριφυλλιού έβαλε τους 11 της… επανέναρξης του πρωταθλήματος, κάτι λογικό αφού όσο πλησιάζουμε σε αυτή τόσο θέλει να βρει ξανά τους ρυθμούς της η ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα και ήταν αυτός που είχε μία καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ όταν οι Μπερνάρ-Βέρμπιτς και Σπόραρ άλλαξαν ωραία τη μπάλα με τον Σλοβένο φορ να γυρνάει και να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα να κοντράρει και να φεύγει έξω.

H επόμενη καλή φάση ήρθε στο 23′ με σουτ του Βέρμπιτς από το ύψος του πέναλτι, το οποίο κατέληξε άουτ και λίγο μετά ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που άξιζε βάσει εικόνας: το γκολ. Αυτό ήρθε στο 29ο λεπτό με τον Σπόραρ να βρίσκεται στο σωστό σημείο, να εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας της κυπριακής ομάδας και να ανοίγει το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Το 0-1 έγραψε την ιστορία του πρώτου μέρους, αλλά αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό. Το τρομερό -και δείχνει πολλά- είναι πως οι «πράσινοι» κράτησαν χωρίς τελική τη Νέα Σαλαμίνα!

Ο,τι βέβαια δεν έκανε σε ένα ημίχρονο το έκανε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου απειλώντας τον Μπρινιόλι, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω μπήκε στη θέση του Λοντίγκιν και έκανε εξαιρετική επέμβαση κρατώντας το μηδέν.

Στα υπόλοιπα λεπτά έγιναν κι άλλες αλλαγές -και από τις δύο ομάδες- με τον Γιοβάνοβιτς να βάζει νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα και τον ρυθμό του αγώνα να επηρεάζεται.

Η αλήθεια είναι πως μπάλα δεν είδαμε πολύ στο δεύτερο μέρος, αλλά τα συμπεράσματα που χρειάζονταν να βγουν βγήκαν από το πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, λειτούργησε εξαιρετικά το αμυντικό κομμάτι -καμία σχέση με το αντίστοιχο πρώτο μέρος του φιλικού με την Πάφο- και δικαίως όχι μόνο προηγήθηκε στο σκορ, αλλά έφτασε στην τελική επικράτηση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News