ΑΕΚ: Η πληγωμένη αριστερή πλευρά και οι λύσεις για τα επόμενα ματς

EUROKINISSI

Ο Αλμέιδα καλείται να βρει λύσεις για να καλύψει την αποδεκατισμένη αριστερή πτέρυγα της ΑΕΚ καταφεύγοντας σε… πειράματα!

Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε μπροστά μέχρι την επιστροφή των ομάδων στις επίσημες διοργανώσεις. Εν προκειμένω για την ΑΕΚ, το πρώτο παιχνίδι της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεών της θα τη φέρει αντιμέτωπη με την ομάδα της Κηφισιάς στις 15/12, για τη φάση των «32» του Κυπέλλου, στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με τις διαδοχικές απώλειες παικτών, είναι καλό για την Ένωση το να είναι το πρώτο παιχνίδι (θεωρητικά) εύκολο και το δεύτερο (απέναντι στη Λαμία, για το πρωτάθλημα στις 21/12) βατό. Σκεφτείτε για παράδειγμα να είχε πρώτα τον Βόλο, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στις 28/12 εκτός έδρας και ακολούθως κάποιο ντέρμπι, εν μέσω τόσων προβλημάτων.

Το πρόγραμμα των επόμενων ματς είναι σαν βάλσαμο στις απώλειες, αλλά δεν είναι και η λύση. Τουλάχιστον σε αυτό το διάστημα, ο Ματίας Αλμέιδα θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση, περιμένοντας τις επιστροφές των Τσούμπερ, Άμραμπατ, Βίντα, την ενεργοποίηση του Φερνάντες από την 1η Γενάρη και την επαναφορά του Γκατσίνοβιτς. Εδώ είναι που πρέπει να σταθούμε λίγο περισσότερο.

Οι απώλειες και το… κατά συνθήκη μπάλωμα

Η αριστερή πλευρά της ΑΕΚ νοσεί. Η απώλεια του Μοχαμάντι θα έχει μεγάλη διάρκεια, ενώ ο Γκατσίνοβιτς είναι επί της ουσίας εδώ και τρεις εβδομάδες μακριά από τις προπονήσεις, δίχως να έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, παρά διαρκή σφιξίματα στα πόδια τα οποία αντιμετωπίζονται με αποφόρτιση. Είναι όμως μακριά από τη μπάλα από τις 14 του περασμένου Νοέμβρη, άρα και εκτός αγωνιστικού ρυθμού.

Η χημεία που είχαν αποκτήσει οι δύο προαναφερθέντες στην αριστερή πτέρυγα, έχει ήδη εξουδετερωθεί. Κι αυτό θα ισχύει για καιρό καθώς ο Ιρανός θα μπει στο χειρουργείο για να διορθώσει το πρόβλημα στον δεξιό προσαγωγό του, δίχως συγκεκριμένο ορίζοντα επιστροφής. Ο Σέρβος, δε, αντιμετωπίζεται με πολλή προσοχή και είναι αμφίβολο αν θα προλάβει το παιχνίδι με τη Λαμία, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Μοιραία, ο Αλμέιδα πρέπει να δουλέψει για να διατηρηθούν οι αρχές της ομάδας με μια πειραματική συνεργασία στην αριστερή πλευρά. Ο Σιντιμπέ είναι αυτή τη στιγμή πιο μπροστά από τον κουρασμένο Χατζισαφί, ενώ ως μέσος αντί του Γκατσίνοβιτς, το προβάδισμα πλέον έχει ο Μάνταλος. Οι δυο τους πήραν μαζί την πλευρά στο φιλικό με τη Σερέν και είχαν συνεργασία ικανοποιητική. Αλλά δεν παύει αυτή η σύμπραξη να αποτελεί ένα κατά συνθήκη μπάλωμα για να βγουν τα πρώτα ματς, περιμένοντας τις επιστροφές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News