Ολυμπιακός: Τρέξε Θρύλε, τρέξε…

Το έλλειμμα… βενζίνης στη μηχανή του Ολυμπιακού ήταν εμφανές από την αρχή της χρονιάς. Η δουλειά από το επιτελείο του Μίτσελ, σε συνδυασμό με τη μίνι προετοιμασία στη Μαρμπέγια δείχνουν ότι η ομάδα αποκτά ξανά και δυνάμεις και φρεσκάδα!

Για να μπορέσει μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να αποδώσει στο μάξιμουμ, χρειάζεται ο σωστός συνδυασμός, ο οποίος δεν αφορά μόνο την ποιότητα και τη χημεία του ρόστερ, αλλά και τη δουλειά που γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Το βασικότερο πρόβλημα που εντοπίστηκε από το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό ήταν η ελλειπής προετοιμασία στο σκέλος της φυσικής κατάστασης.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε αρκετά ματς οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να μένουν από δυνάμεις, να μην έχουν ένταση στο παιχνίδι τους, να μην βγάζουν φρεσκάδα και ικανοποιητικά αποθέματα στα τρεξίματά τους. Μπορεί αυτή η εικόνα να οφείλεται σε λάθος σχεδιασμό το καλοκαίρι, προκειμένου η ομάδα να περάσει από τις συμπληγάδες των προκριματικών και να φορτώσει μετά. Στην ουσία, ωστόσο, και παρότι φέτος το διάστημα των διακοπών ήταν νορμάλ, η ομάδα μπήκε ασθμαίνοντας στα ματς του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα η απόδοσή να είναι κάκιστη και τα αποτελέσματα στραβά κι ανάποδα.

Παρατηρήθηκε, επίσης, το γεγονός παίκτες που ήταν φορτωμένοι με πολλές συμμετοχές τα δύο προηγούμενα χρόνια, να είναι πολύ μακριά από τον κακό τους εαυτό. Έμοιαζαν σα να έχουν… καεί από την υπερχρήση του προηγούμενου διαστήματος. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που τελικά έγιναν όχι μία, αλλά δύο αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, προκειμένου το τιμόνι να επανέλθει στα χέρια του Μίτσελ.

Ελπιδοφόρο το δείγμα γραφής με τη Νότιγχαμ

Είναι αλήθεια ότι επί των ημερών του Ισπανού τεχνικού και παρότι το ένα παιχνίδι διαδεχόταν το άλλο, ενώ και οι συνθέσεις άλλαζαν σαν τα… πουκάμισα, η ομάδα έδειξε να βρίσκει τη χαμένη της ταυτότητα και παράλληλα να ανεβάζει τους δείκτες φυσικής κατάστασης. Ακόμη και στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, το «ερυθρόλευκο» γκρουπ πάτησε γκάζι μέχρι το τελευταίο λεπτό και σε μεγάδα διαστήματα κυριάρχησε επί των βασικών της αντιπάλων, ιδιαίτερα στο ματς της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Κάτι ανάλογο είδαμε και στο τελευταίο δείγμα γραφής, στο φιλικό του Σαββάτου με αντίπαλο τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Παρότι η τεχνική ηγεσία έκανε διάφορες δοκιμές σε διάταξη και πρόσωπα, ο Ολυμπιακός έτρεξε κι έτρεξε πολύ, απέναντι σε μία ομάδα της Premier League που στηρίζεται πολύ στο physical game. Αυτό φάνηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο δεύτερο έγιναν πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές και αρκετά πειράματα, όπως αυτό με τον Λάιτνερ να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας παρότι αριστεροπόδαρος.

Που καταλήγουμε; Για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να ξεδιπλώσει την ποιότητά του στο γήπεδο, να πάρει από τα αστέρια του τον καλύτερο εαυτό τους, να δημιουργηθούν αυτοματισμοί, το πρώτο και σημαντικότερο είναι να γεμίσουν για τα καλά οι μπαταρίες. Όχι για ένα ή δύο παιχνίδια, αλλά να είναι στο φουλ μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Μόνο έτσι θα αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες για τη μεγάλη ανατροπή στην κορυφή της βαθμολογίας. Ομάδα που δεν τρέχει, δεν βγάζει ένταση και δεν μπορεί να πνίξει τον αντίπαλο, δεν μπορεί να πάει μακριά, όσο πλούσιο κι αν είναι το υλικό που διαθέτει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News