ΑΕΚ: Η απέχθεια που νιώθει ο Αλμέιδα απέναντι ακόμα και σε υπαρκτές δικαιολογίες

EUROKINISSI

Ο Ματίας Αλμέιδα ούτε που θέλει να ακούει για τις πολλές και σημαντικές απουσίες της ΑΕΚ στην επανέναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της «Ένωσης».

Επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση, αρχής γενομένης από τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης (15/12) για το Κύπελλο κόντρα στην Κηφισιά -παιχνίδι το οποίο θυμίζουμε ότι θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ριζούπολης- η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει ένα βουνό προβλημάτων το οποίο καλείται να ανέβει και να κατέβει χωρίς βαθμολογικές απώλειες.

Οι δεδομένες απουσίες είναι πολλές: εκτός μάχης έως το τέλος του έτους έχουν τεθεί οι Ελίασον (επιστρέφει τον Φεβρουάριο), Φερνάντες, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς. Ακόμα κι αν κάποιος εξ αυτών θέσει υποψηφιότητα για το τελευταίο παιχνίδι του 2022, κόντρα στο Βόλο, δεν θα έχει τον αγωνιστικό ρυθμό που απαιτείται για να βοηθήσει την ομάδα. Εκτός επίσης θα είναι σίγουρα και οι Μοχαμάντι, Τζαβέλλας, Γαλανόπουλος, ενώ ο Βίντα δεν αναμένεται να επιστρέψει πριν από το παιχνίδι με τη Λαμία, άρα θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με το Βόλο. Σε ποια κατάσταση όμως;

Όλα αυτά αποτελούν πολύ σοβαρές δικαιολογίες για οτιδήποτε άσχημο μπορεί να προκύψει μπροστά. Μιλάμε για 9 ποδοσφαιριστές οι περισσότεροι των οποίων είναι εν δυνάμει βασικοί. Θα μπορούσαν να είναι υπαρκτές δικαιολογίες ακόμα και τώρα, προτού καν αρχίσει αυτή η σειρά των αγώνων μέχρι να γυρίσει ο χρόνος, όμως ο Αλμέιδα δεν είναι προπονητής που στέκεται σε αυτά. Σίγουρα κάποιοι άλλοι θα είχαν ήδη κάνει σημαία τους τις απώλειες, ώστε να είναι προκαταβολικά καλυμμένοι.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα και η σημασία του γκρουπ

Ο Αργεντινός επιμένει ξανά και ξανά στη σημασία που έχουν το γκρουπ και η ενότητα αυτού. Όταν λοιπόν κάνει διαρκείς αναφορές που στοχεύουν στο να νιώθουν όλοι όσοι δουλεύουν μαζί του χρήσιμοι για την ομάδα, του είναι αδύνατον να ξεχωρίσει κάποιους ως καλύτερους ακόμα κι όταν αυτό πράγματι ισχύει. Όμως από τη στιγμή που ο ίδιος επιμένει ότι όλοι όσοι βρίσκονται στο ρόστερ είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού, πρέπει να το υποστηρίζει και στην καθημερινή επαφή μαζί τους.

Δεν υπάρχουν λοιπόν δικαιολογίες για τον Αλμέιδα, ούτε θα προκύψουν τέτοιες αν στην πορεία τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά για την ομάδα σε αυτή τη σειρά των αγώνων που θα αναγκαστεί να παίξει χωρίς τόσους έμπειρους και πολύτιμους για τη λειτουργία του συνόλου ποδοσφαιριστές. Όσοι δουλεύουν καθημερινά μαζί του είναι για εκείνον εξίσου ικανοί με αυτούς που απουσιάζουν. Ο ίδιος από την πλευρά του έχει κάνει το παν για να το πιστέψουν και να ανταποκριθούν.

Το αν θα τα καταφέρουν ή όχι έρχεται να κολλήσει με ακόμα μία ατάκα που πολύ σοφά είπε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης που είχε με τους δημοσιογράφους: «κάποια πράγματα είναι πάνω από τις δυνάμεις μου για να τα ελέγξω». Συμπερασματικά, εκείνος λαμβάνει τις δίκαιες αποφάσεις και δημιουργεί το κλίμα για να αισθάνονται όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά από κει και πέρα, στο γήπεδο, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News