Μουντιάλ 2022: Για πρώτη φορά στην ιστορία τελικός Αργεντινής - Γαλλίας!

Twitter

Δύο από τις παραδοσιακές υπερδυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα αναμετρηθούν στον τελικό του Μουντιάλ (18/12, 17.00). Για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν το τρόπαιο Αργεντινή και Γαλλία σε 22 τελικούς της διοργάνωσης. Τι έγινε τις τρεις φορές που συναντήθηκαν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αργεντινή και Γαλλία αποτελούν το 19ο διαφορετικό ζευγάρι σε 22 τελικούς Μουντιάλ. Δύο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ποδοσφαίρου, θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.

Στο παρελθόν έχουμε δει τρεις φορές τη Γερμανία (τις δύο ως Δυτική) να παίζει κόντρα στην Αργεντινή, ενώ δύο φορές το ζευγάρι του τελικού ήταν Ιταλία – Βραζιλία.

Οι δύο «μονομάχοι» είχαν αναμετρηθεί πριν από 4 χρόνια, με τη Γαλλία να νικά την Αργεντινή με το χορταστικό 4-3 στη φάση των «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Σε εκείνο το ματς είχαν σκοράρει για τη Γαλλία οι Εμπαπε (2), Γκριεσμάν και Παβάρ, ενώ για την Αργεντινή οι Ντι Μαρία, Μερκάδο και Αγουέρο.

Αν γυρίσουμε κι άλλο πίσω τον χρόνο οι δύο φιναλίστ είχαν συναντηθεί και στο Μουντιάλ του 1978 στη φάση των ομίλων. Σε εκείνο το παιχνίδι η Αργεντινή είχε επιβληθεί 2-1 με γκολ των Πασαρέλα και Λούκε, ενώ για τη Γαλλία σκόραρε ο Πλατινί.

Το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες, είχε διεξαχθεί στις 15 Ιουλίου του μακρινού 1930 με την Αργεντινή να νικά 1-0, χάρη σε γκολ του Μόντι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News