ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ: Πως φτάσαμε στο τέλος εποχής

Οι «μπλαουγκράνα» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην υπόθεση του Αργεντινού, οι επιθυμίες του οποίου για μία ανταγωνιστική ομάδα δεν εκπληρώθηκαν.

Αυτό που κανείς δεν περίμενε ότι θα γινόταν, είναι μία πραγματικότητα. Μιλάμε για ένα τέλος της πιο όμορφης ποδοσφαιρικής εποχής. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ο Λιονέλ Μέσι δεν ανήκει πλέον στην Μπαρτσελόνα.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που βγαίνουν  στο φως έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου, από τη στιγμή που ο Λαπόρτα και η ομάδα του ανέλαβαν τα ηνία της Μπαρτσελόνα, η όλη διαδικασία είχε τα σκαπανεβάσματά της.

Υπήρξαν μερικά σημεία-«κλειδιά» που τελικά οδήγησαν στο διαζύγιο.

Οι αντιρρήσεις του Λαπόρτα

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αποφάσισε ουσιαστικά να πάει κόντρα στη συμφωνία με τον Λιονέλ Μέσι μετά τις διάφορες απαιτήσεις που έκαναν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, οι οποίες η αλήθεια είναι ότι είχαν πάρει μεγάλη χρονική παράταση μετά την επανεκλογή του ισχυρού άνδρα των «μπλαουγκράνα».

Επομένως πέρα από το γεγονός ότι αναφορικά με τα οικονομικά η κατάσταση ήταν δεδομένη, οι απαιτήσεις αυτές (οικονομικές και μη) οδήγησαν τον Λαπόρτα να φρενάρει τη διαδικασία.

Ο Κρίστιαν Ρομέρο

Έπαιξε σπουδαίο ρόλο στο «ναυάγιο». Ο Μέσι είχε ζητήσει τη μεταγραφή του συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της Αργεντινής και η Μπαρτσελόνα είχε προσπαθήσει πριν από μερικές εβδομάδες αρχικά να τον πάρει με τη μορφή δανεισμού. Με την ύπαρξη του ενδιαφέροντος από πλευράς Τότεναμ, η Μπαρτσελόνα έκανε μία προσφορά της τάξης των 40 εκατομμυρίων ευρώ και άλλα δέκα σε μπόνους. Ωστόσο με την υπάρχουσα κατάσταση ο παίκτης είναι πιο κοντά στην Τότεναμ, πρακτικά έχει κλείσει τουλάχιστον σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Ανταγωνιστική ομάδα

Ο Λιονέλ Μέσι είχε τονίσει από την αρχή της διαπραγματευτικής διαδικασίας ότι πέρα από το οικονομικό κομμάτι, εκείνο που τον ενδιέφερε πάρα πολύ ήταν και ο αγωνιστικός σχεδιασμός της νέας σεζόν. Είναι λογικό ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο να θέλει να κερδίσει και άλλους τίτλους.

Και η Μπαρτσελόνα βέβαια από την πλευρά της έκανε πολλές προσπάθειες παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Μάλιστα έφερε στη Βαρκελώνη και τον Κουν Αγουέρο, το φίλο του Λιονέλ Μέσι και εκεί κάπου όλοι πίστεψαν ότι εύκολα ή δύσκολα θα ερχόταν η συμφωνία για την ανανέωση. Επιπλέον αφίχθη και ο Μέμφις Ντεπάι, ωστόσο ο Μέσι ζητούσε ενίσχυση στην αμυντική γραμμή. Γι’ αυτό και η απαίτηση να αποκτηθεί ο Ρομέρο και κάπου εκεί χάλασε ο… δεύτερος «γάμος». 

Μισθολογικοί περιορισμοί

Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που προσπαθεί ακόμα να λύσει ο Λαπόρτα με τους συνεργάτες του. Ήδη είχαν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τους Μπουσκέτς, Σέρτζι Ρομπέρτο και Τζόρντι Άλμπα για τις μειώσεις των αποδοχών τους, προκειμένου οι Καταλανοί να πληρούν τις προϋποθέσεις της ισπανικής λίγκας. Ωστόσο το τοπίο ήταν και είναι ακόμα θολό και αυτό ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στη δυνατότητα της Μπαρτσελόνα για την εγγραφή των νέων αποκτημάτων. Και ο Μέσι με το γράμμα του νόμου θα θεωρείτο νέο μεταγραφικό απόκτημα, από τη στιγμή που δεν είχε συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα.

Εμφανίστηκε μία πολύ μεγάλη ελπίδα (έτσι φάνηκε τουλάχιστον) με τη χρηματοδότηση της λίγκας από την εταιρεία CVC. Ωστόσο τα προβλήματα που υπήρχαν αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News