ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου πορεύεται με το ρόστερ που (δεν) έχει

EUROKINISSI

Τέσσερις σερί νίκες, τρίτη θέση και άλλος αέρας με το ίδιο ρόστερ που ήταν για… πεμπτοέκτη θέση. Τι συνέβη; Βελτιώθηκαν οι παίκτες ή κατάλαβε ο Λουτσέσκου τα λάθη του; Ο Αντώνης Τσακαλέας εξηγεί.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να βάλει το νερό στο αυλάκι στο ίδιο χρονικά σημείο που το κάνει σχεδόν κάθε χρόνο με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο τιμόνι του. Εκεί, μόλις μπει ο χειμώνας και σφίξουν τα κρύα. Και φυσικά, αυτό το γεγονός δίνει τροφή για συζητήσεις.

Οι δυο όψεις του νομίσματος

Από τη μια υπάρχουν αυτοί που θεωρούν την άνοδο του ΠΑΟΚ ως μια δικαίωση του Ραζβάν Λουτσέσκου, του οποίου η γλώσσα είχε μαλλιάσει να λέει πως η ομάδα χρειάζεται χρόνο και θα γίνεται μέρα με τη μέρα, και παιχνίδι με το παιχνίδι καλύτερη.

Από την άλλη υπάρχουν αυτοί που λένε πως ο Λουτσέσκου βρήκε λύσεις μέσα από το ίδιο του το ρόστερ κατά τύχη διότι αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα τραυματισμών δεν θα έπαιρναν ποτέ χρόνο συμμετοχής οι Ράφα Σοάρες, Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες, Σβαμπ και Κωνσταντέλιας.

Ωραία. Και τώρα, η αλήθεια που βρίσκεται; Το «κάπου στη μέση» είναι η εύκολη απάντηση για να βγεις από… τη μέση της συζήτησης. Η ουσία είναι μια. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει με πιο «γεμάτες» εμφανίσεις από πριν. Και δείχνει σημάδια σταδιακής βελτίωσης χωρίς να έχει γίνει κάποια μεταγραφή.

Τα λάθη και τα δίκια του Λουτσέσκου

Τελικά ήταν «κοντό» το ρόστερ; Όχι τόσο όσο «φοβόταν» ο Λουτσέσκου στην αρχή. Προφανώς και ο ΠΑΟΚ βγάζει στο γήπεδο μια εικόνα που είναι αποτέλεσμα δουλειάς. Όλες οι στατικές φάσεις βγαίνουν σε μοτίβα. Ακόμα και όταν δεν καταλήγει σε γκολ ή τελική, καταλαβαίνεις τη στόχευση που υπήρχε. Λογικό αν σκεφτείς πως πλέον έχουν δουλευτεί διπλάσιες φορές από ότι τον Οκτώβριο.

Τελικά, ο Κωνσταντέλιας, ο Ράφα και ο Φιλίπε Σοάρες, μήπως έπρεπε να μπουν νωρίτερα; Εδώ απάντηση δεν υπάρχει διότι αν δεν είσαι στις προπονήσεις, μπορείς μόνο να στηριχθείς στα λεγόμενα τρίτων.

Μήπως ο Λουτσέσκου θα πρέπει να τα βάλει περισσότερο με τον εαυτό του για την εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ σε ένα ακόμα ξεκίνημα σεζόν και λιγότερο με τους άλλους; Ατελείωτη η συζήτηση, και πολλές φορές μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.

Μεταγραφή… χθες!

Ούτε αλάνθαστος είναι αλλά ούτε και κανένας αεριτζής. Το θέμα είναι πως εκείνοι που τον επέλεξαν να βρίσκεται στον ΠΑΟΚ τον ξέρουν και από την καλή και από την ανάποδη. Ξέρουν κάθε πλεονέκτημα και κάθε ελάττωμά του και προφανώς όταν τα έβαλαν όλα σε μια ζυγαριά, μέτρησαν περισσότερα από τα πρώτα.

Και μετά; Τι; Ακόμα και αν ο Κωσνταντέλιας συνεχίζει να βγάζει μάτια σε κάθε ματς, ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ανάγκη από μια μεταγραφή. Η ανάγκη είναι αδιαπραγμάτευτη. Ακόμα και αν ο «Ντέλιας»  πάει στο «10» και χωρέσουν μαζί και ο Νάραϊ και ο Ζίβκοβιτς στην 11άδα, η ανάγκη απόκτησης μεσοεπιεθτικού είναι μεγάλη. Τεράστια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News