ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας συγνώμη για την ανάρτηση στα social media, που εκλήφθηκε ως περιεχόμενο φυλετικών διακρίσεων»

«Η Γιουβέντους κατάλαβε αμέσως ότι ο Σύλλογος είχε κάνει ένα ασυγχώρητο λάθος, το οποίο πλήγωσε σοβαρά τα συναισθήματα όλων των ανθρώπων που αντιτίθενται στις φυλετικές διακρίσεις», αναφέρει ο σύλλογος του Τορίνου.

Σάλος προκλήθηκε από την ανάρτηση στα social media του επίσημου λογαριασμού της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Γιουβέντους, που απεικόνιζε μία παίκτρια να φοράει στο κεφάλι έναν κώνο, έχοντας τραβήξει τα μάτια της, ώστε να μοιάζει με άτομο συγκεκριμένης φυλετικής καταγωγής. Ανεξαρτήτως των πραγματικών προθέσεων της κοπέλας, η φωτογραφία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς εκλήφθηκε ως περιεχόμενο φυλετικών διακρίσεων. Μέσα σε λίγα λεπτά, η επίμαχη ανάρτηση «κατέβηκε», καθώς οι αντιδράσεις ήταν έντονες. 

 

Ο σύλλογος αναγνώρισε το λάθος και απολογήθηκε δημοσίως, μέσω επίσημης ανακοίνωσης που αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας συγνώμη για την ανάρτηση στα social media, που εκλήφθηκε ως περιεχόμενο φυλετικών διακρίσεων, στον λογαριασμό του Twitter της Γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Γιουβέντους. Η Γιουβέντους κατάλαβε αμέσως ότι ο Σύλλογος είχε κάνει ένα ασυγχώρητο λάθος, το οποίο πλήγωσε σοβαρά τα συναισθήματα όλων των ανθρώπων που αντιτίθενται στις φυλετικές διακρίσεις. Για ένα τέτοιο λάθος, ο σύλλογος αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το συμβάν που προκάλεσε, καθώς και τον σοβαρό αντίκτυπό του. Η αντίθεση στις φυλετικές διακρίσεις και η υποστήριξη της κοινής ανάπτυξης πολλαπλών πολιτισμών είναι οι αρχές που η Γιουβέντους ως Σύλλογος πάντα τηρούσε και συνεχίζει να εφαρμόζει. Η Γιουβέντους αναγνωρίζει αυτό το λάθος και το κλαμπ βρίσκεται σε βαθύ προβληματισμό και μια ενδελεχή ανασκόπηση, ώστε να αποτρέψει την επανάληψη παρόμοιων συμβάντων». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News