ΠΑΟΚ: Οι δυο ατάκες που έλεγαν στην ακαδημία για τον Γιάννη Κωνσταντέλια

EUROKNISSI

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα όλη της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ με τις εμφανίσεις του και η εικόνα του φέρνει στο προσκήνιο όλα όσα έλεγαν εκείνοι που τον έχουν ζήσει από τα 12 του χρόνια.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μπήκε φουριόζος στην αγωνιστική ζωή του ΠΑΟΚ.  Αρχικά, αγωνίστηκε αντί του Κάλεντ Νάραϊ και στη συνέχεια αντί του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Στο Αγρίνιο συνυπήρξε με τον Γερμανό και τον Σέρβο στην 11άδα, με τον «Ντέλια» να έχει ένα ελεύθερο ρόλο και τους Νάρα και Ζίβκοβιτς να είναι στα άκρα και να αλλάζουν πλευρά.

Για τον Κωνσταντέλια έχουν ακουστεί πολλά. Όταν, πριν από 4 χρόνια βρέθηκε κοντά στην μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα, η μη ολοκλήρωση της μεταγραφής μεταφράστηκε από κάποιους ως σημάδι «αδυναμίας», ή ως δείγμα πως όσα ακουγόταν για εκείνον ήταν υπερβολικά.

Υπάρχουν δυο ατάκες που αφορούν τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Και οι δυο έχουν ειπωθεί το διάστημα που άρχισε να γίνεται αντιληπτό πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε από τον 19χρονο όλα όσα περίμενε για να τον βάλει στο προθάλαμο της ενδεκάδας και να του δώσει τις πρώτες ευκαιρίες.

Το «εγώ» κάτω από την ομάδα

Η πρώτη αφορά όχι μόνο την ικανότητά του να ντριμπλάρει, αλλά κυρίως το πότε επιλέγει να το κάνει αυτό. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν πως ο «Ντέλιας» θα πρέπει να μην κάνει περιττές ενέργειες με τη μπάλα, κάτι που συνήθιζε σε επίπεδο ακαδημιών, εκεί που ξεχώριζε και τον «έπαιρνε» να τα κάνει. Ο Κωνσταντέλιας  μετρά κατά μέσο όρο 6 ντρίμπλες ανά 90λεπτο στη Super League και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ούτε μισή ατομική ενέργεια που θα μπορούσε να θεωρηθεί τραβηγμένη από τα μαλλιά.

Το ταβάνι του

Όσο για τις ικανότητές του, οι 2-3 άνθρωποι που έχουν δουλέψει περισσότεροι από τους υπόλοιπους με τον Κωνσταντέλια, ήταν εκείνοι που δέχθηκαν μπαράζ τηλεφωνημάτων με το που εμφανίστηκε ο 19χρονος σε διαδοχικούς αγώνες στη Super League. Απέφυγαν να μιλήσουν δημόσια, αλλά η κουβέντα που λένε για τον «Ντέλια» είναι μια. «Δεν έχετε δει ούτε τα μισά από όσα μπορεί να κάνει όταν είναι συγκεντρωμένος». Και αυτές εδώ οι ατάκες είναι καταγεγραμμένες σε εσωτερικές εκθέσεις που υπάρχουν στο αρχείο των ακαδημιών, οι οποίες και συγκεντρώνονται κάθε εξάμηνο και αφορά την πρόοδο των νεαρών ποδοσφαιριστών που βρίσκονται σε αυτές.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News