ΑΕΚ: Το μυαλό του Αλμέιδα για τη δική του ΑΕΚ ταξιδεύει ήδη στη χρόνια της Ευρώπης

EUROKINISSI

Την ώρα που οι φίλοι της ΑΕΚ ανυπομονούν να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ματίας Αλμέιδα δημιουργεί ένα οικοδόμημα που θα μπορεί να είναι στέρεο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο πρώτος στόχος για τον Αλμέιδα ήδη επετεύχθη. Η αναφορά γίνεται για τους προσωπικούς στόχους με την έλευσή του στην Ελλάδα και το πρώτο προπονητικό ευρωπαϊκό πέρασμά του. Η πρώτη αποστολή του ήταν να κερδίσει τον ίδιο τον οργανισμό της ΑΕΚ με τη δουλειά του και να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη όλων όσοι κινούνται σε αυτήν για να ακολουθήσουν με θέρμη το πρόγραμμά του.

Ο δεύτερος προσωπικός στόχος ήταν να ικανοποιηθεί ο ίδιος μέσα από τη δουλειά αυτή, να πειστεί ότι ήρθε στο κατάλληλο μέρος, ότι η ΑΕΚ ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνε όταν αποχωρούσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να νιώσει εσωτερική σιγουριά και ασφάλεια γι’ αυτό που δημιουργεί και να το αγαπήσουν εξίσου οι συνεργάτες που πάντοτε έχει μαζί του. Το κατάφερε και αυτό.

Ο τρίτος και σπουδαιότερος ασφαλώς έχει να κάνει με την αγωνιστική επιτυχία της ΑΕΚ και το να γίνει πράγματι μία ομάδα η οποία θα διεκδικήσει τίτλους έως το τέλος της σεζόν. Αυτή, θεωρητικά, είναι μία διαδικασία που τρέχει ακόμα καθώς απέχουμε πολύ από τα playoffs όπου και θα κριθούν τα πάντα για το πρωτάθλημα. Ωστόσο, με το σαφές δείγμα της μεθόδου που ακολουθεί, να πείθει ότι η ΑΕΚ έγινε όντως σύνολο το οποίο έχει τον τρόπο να κρατιέται ψηλά και πως θα το πράξει έως το τέλος, υπάρχει η σιγουριά ότι ο Αργεντινός θα το καταφέρει και αυτό. Άσχετα με το αν τελικά η πολύ προχωρημένη στρατηγική του, θα φέρει στο φινάλε της εφετινής διαδρομής και τίτλους.

Ο Αλμέιδα, τώρα που αντιλαμβάνεται ότι έχει μπει το νερό στο αυλάκι και πως το club έχει συσπειρωθεί γύρω του, σαφώς κοιτάζει και πιο μακριά. Η ΑΕΚ επί της ουσίας για δύο χρόνια δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη καθώς το προπερασμένο καλοκαίρι αποκλείστηκε από τον Ιούλιο, ενώ το περασμένο δεν συμμετείχε καν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θεωρείται βέβαιο ότι ακόμα κι αν δεν είναι πρωταθλήτρια φέτος, την επόμενη χρονιά θα παίζει ξανά στην Ευρώπη. Η δουλειά του Πελάδο, αυτή η τόσο περίπλοκη, σύγχρονη αλλά και απαιτητική μεθοδολογία του, αποσκοπεί και στην ετοιμότητα της Ένωσης γι’ αυτό που έρχεται μπροστά.

Ο Αλμέιδα δεν χτίζει μόνο για φέτος αλλά για 2-3 χρόνια μετά, καθώς ο ίδιος το λέει -και το τονίζει- ότι σκοπός του είναι να παραμείνει στην ΑΕΚ για αρκετά χρόνια. Αυτό λοιπόν που δημιουργεί έχει ένα πολύ μακρύ ορίζοντα και ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι από εκείνους που πάντοτε σχεδιάζουν και για το τώρα και για το μετά.

Γι’ αυτό και η πεποίθησή του είναι ότι με το σωστό τρόπο και την περαιτέρω ενίσχυση που θα υπάρξει τόσο το Γενάρη όσο και το ερχόμενο καλοκαίρι, η ΑΕΚ θα έχει ισχυροποιήσει τον κορμό της θα παίζει ακόμα πιο καλά αυτό που ο προπονητής έχει κατά νου και θα μπορέσει να πέτυχε αυτό που δεν έχει καταφέρει από το 2017-18, όταν σήκωσε με επιτυχία δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News