ΠΑΟΚ: Η δύσκολη απόφαση για τον Στέφανο Τζίμα που δείχνει τον δρόμο

EUROKINISSI

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ «ανεβάζει» έναν ποδοσφαιριστή κάτω των 18 ετών στην πρώτη ομάδα για προπονήσεις. Η περίπτωση του Στέφανου Τζίμα είναι διαφορετική και η απόφαση δεν ήταν εύκολη.

Ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να κάνει, για μια ακόμα φορά, στροφή στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που βγαίνουν από την ακαδημία του, όμως αυτή η φορά δεν μοιάζει με καμία άλλη. Γι’ αυτό και η απόφαση για την παρουσία του Στέφανου Τζίμα, που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 17 του χρόνια, στην πρώτη ομάδα δεν είναι η εύκολη αλλά η δύσκολη.

Πολλά παιδιά μπήκαν σε ένα ανέτοιμο περιβάλλον

Για τον ΠΑΟΚ της προ Σαββίδη εποχής, το να ανέβουν πιτσιρικάδες στην πρώτη ομάδα ήταν το εύκολο. Και η ευκολία δεν είχε να κάνει με την ικανότητα των παιδιών, αλλά με τα αγωνιστικά δεδομένα που υπήρχαν στον «Δικέφαλο του βορρά». Για ένα ΠΑΟΚ με χαμηλωμένο μπάτζετ και κατά συνέπεια χαμηλωμένες προσδοκίες, το να παίξουν μπάλα τα πιτσιρίκια αποτελούσε τη βάση της ελπίδας της ομάδας και των φιλάθλων.

Όσο έτοιμα και αν ήταν κάποια παιδιά, όπως για παράδειγμα οι Σταφυλίδης και Κάτσε, που έμειναν σε ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, το αγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο είχαν βρεθεί δεχόταν συνεχώς «εκπτώσεις». Μιας και έγινε αναφορά σε Σταφυλίδη και Κάτσε, οι δυο τους μπήκαν λίγο πριν ο ΠΑΟΚ ξεπουλήσει Βιεϊρίνια και Κοντέρας…

Οι πιτσιρικάδες του 2023 μπαίνουν για να πρωταγωνιστήσουν με τον ΠΑΟΚ

Ο Στέφανος Τζίμας θα βρεθεί στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας εκεί που θα είναι μαζί του οι 22ρηδες Λύρατζης και Τσαούσης,  ο 19χρονος Κωνσταντέλιας, ο 18χρονος Κουλιεράκης, αλλά ταυτόχρονα και παίκτες – πρωταγωνιστές ενός ΠΑΟΚ που διεκδικεί τίτλους. Το να έμπαινε ο αντίστοιχος Τζίμας του 2011, σε έναν ΠΑΟΚ που δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει τίτλους, μοιάζει πιο εύκολο από αυτό που θα επιχειρήσει τώρα ο Στέφανος Τζίμας.

Ο δρόμος που τώρα είναι πιο δύσκολος… στην Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο. Και ο συγκεκριμένος δρόμος είναι δύσκολο για τις Ελληνικές ομάδες. Εκεί που οι λέξεις  «πλάνο» και «υπομονή» μπορούν να πάνε περίπατο σε χρόνο dt. Ο δρόμος που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, είναι «υποχρεωμένος» να τον ακολουθήσει με βάση την επένδυση που έχει κάνει στις ακαδημίες. Και μιας και ο λόγος για υπομονή, μιλάμε για επένδυση που ξεκίνησε πριν την εποχή Σαββίδη.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News