Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 3-1: Και ο Βενγκέρ τραγουδά... πρωτάθλημα ξανά!

AMNA

Με τον Αρσέν Βενγκέρ να δίνει το παρών στο «Έμιρεϊτς» για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του το 2018, η Άρσεναλ επικράτησε με 3-1 της Γουέστ Χαμ και συνεχίζει τον ξέφρενο καλπασμό της στην κορυφή της Premier League

Για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του το 2018 ο Αρσέν Βενγκέρ βρέθηκε στο αγαπημένο του «Έμιρεϊτς» όπου λατρεύτηκε όσο λίγοι. Και η Άρσεναλ αν και καρδιοχτύπησε για ένα ημίχρονο, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο φτάνοντας στο τελικό 3-1. Με αυτό τον τρόπο η ομάδα του Αρτέτα ξεφεύγει στην κορυφή της Premier League και περιμένει ένα θαύμα από τη Λιντς που είναι η προσεχής αντίπαλος της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «Κανονιέρηδες» είδαν τον Μπενραχμά να βάζει τη Γουέστ Χαμ μπροστά στο σκορ αλλά Σάκα, Μαρτινέλι και Ενκέτια επανέφεραν την… τάξη και οι παίκτες του Αρτέτα πήραν μια σπουδαία νίκη. Εξαιρετικός με δύο ασίστ ο Μάρτιν Όντεγκαρντ.

Τα κανόνια… όπλιζαν αλλά δεν πυροβολούσαν και… τα σφυριά κάρφωσαν!

Οι «Κανονιέρηδες» έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους με τον Σάκα να πετυχαίνει γκολ στο 5ο λεπτό αλλά ορθώς να ακυρώνεται για οφσάιντ. Οι παίκτες του Αρτέτα είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, πίεζαν διαρκώς και ο Όντεγκαρντ σκαρφιζόταν ολοένα και περισσότερες κάθετες προς την περιοχή του Φαμπιάνσκι. Οι αμυντικοί της Γουέστ Χαμ, όμως, έβρισκαν τον τρόπο να αντιδράσουν έστω και τελευταία στιγμή.

Ο Μπουκάγιο Σάκα είδε τον επόπτη να σηκώνει τη σημαία και τον Όλιβερ να ακυρώνει το γκολ του ως οφσάιντ.

Το γκολ για την Άρσεναλ δεν ερχόταν και ο Μπόουεν περίμενε εναγωνίως τη στιγμή που θα έφευγε σε μια αντεπίθεση. Οι δύο πρώτες δεν είχαν αποτέλεσμα αλλά η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Ο… σκουριασμένος από την απραξία και την ελαφριά προπόνηση στο Μουντιάλ με τη Γαλλία, Σαλίμπα, έκανε ένα άτσαλο τάκλιν στον Άγγλο και ο Όλιβερ έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπενραχμά ο οποίος δε λάθεψε και έβαλε μπροστά τα «Σφυριά», κόντρα στη ροή του ματς.

Το γκολ του Αλγερινού ήταν απλώς μια παρένθεση στην όλη ιστορία του πρώτου ημιχρόνου. Η Άρσεναλ συνέχισε να πιέζει, να πατάει την περιοχή της Γουέστ Χαμ αλλά να μην εκτελεί. Ο Ενκέτια αν και ήταν εξαιρετικός όσον αφορά την πίεση και την κυκλοφορία της μπάλας, δεν έδωσε τίποτα στο εκτελεστικό κομμάτι. Και όταν είσαι επιθετικός αν μη τι άλλο πρέπει να σουτάρεις.

Ο Σαΐντ Μπενραχμά εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μπόουεν και έβαλε μπροστά στο σκορ τη Γουέστ Χαμ «παγώνοντας» το Έμιρεϊτς.

Μια υπόδειξη πέναλτι του Όλιβερ έδωσε ελπίδα στους φίλους των «Κανονιέρηδων» αλλά ο VAR τον έστειλε στην οθόνη και ο Άγγλος διαιτητής ακύρωσε σωστά την αρχική του απόφαση για χέρι του Κρέσγουελ.

«Θεία Δίκη» μέσα σε ένα πεντάλεπτο!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου λίγο έλειψε ο Αντόνιο να πιάσει στον ύπνο την άμυνα της Άρσεναλ με τον Ράμσντεϊλ να σώζει την εστία του από δεύτερη παραβίαση (η φάση θα ήταν όμως οφσάιντ όπως έδειξαν αργότερα τα ριπλέι).

Όση τύχη δεν είχε η Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο είχε στο… πρώτο της γκολ. Μια φορά είπε ο Όντεγκαρντ να σουτάρει και βγήκε… κάθετη πάσα στον Σάκα ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση και ισοφάρισε στο 53′.

Ο Μπουκάγιο Σάκα βρέθηκε σε ΄θεση βολής και νίκησε τον Φαμπιάνσκι ισοφαρίζοντας σε 1-1

Δε χρειάστηκαν παραπάνω από πέντε λεπτά ώστε η Άρσεναλ να γυρίσει «τούμπα» το ματς με τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι να εμφανίζεται κι αυτός στο ματς και με διαγώνιο σουτ να νικά τον Φαμπιάνσκι ο οποίος φέρει ευθύνη για αυτό το γκολ.

Ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι πανηγυρίζει το γκολ της ανατροπής δείχνοντας παράλληλα το δρόμο προς την κορυφή!

Το τηλέφωνο χτύπαγε και ο Ενκέτια το… σήκωσε επιτέλους στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Έντι Ενκέτια ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, βοηθούσε παντού, πίεζε, έκλεβε, μοίραζε αλλά για ένα ημίχρονο δεν εκτελούσε, λες και ήταν χαφ. Στο 69′ όμως ο Όντεγκαρντ του πάσαρε και εκείνος γύρισε όμορφα και εκτέλεσε ακόμη ομορφότερα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Από εκεί και έπειτα έπεσε η απόδοση των παικτών της Γουέστ Χαμ, η Άρσεναλ έλεγξε το ρυθμό του παιχνιδιού και κράτησε εύκολα το υπέρ της 3-1. Λίγο έλειψε ο Μάρτιν Όντεγκαρντ να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ όμως τα πανομοιότυπα πλασέ που επιχείρησε κατέληξαν εκτός εστίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News