Λιονέλ Σκαλόνι: «Ήμασταν τρελοί που τον πήραμε», αλλά μένει στην Αργεντινή

«Πίστευαν ότι κάναμε λάθος», λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA), Κλαούντιο Τάπια και προαναγγέλλει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Λιονέλ Σκαλόνι
Ο Λιονέλ Σκαλόνι βρίσκεται στον πάγκο της Αργεντινής από το 2018 και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στις 18 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA), Κλαούντιο Τάπια θα παραμείνει στη θέση του. «Ο Σκαλόνι είναι προπονητής της εθνικής ομάδας της Αργεντινής. Είμαστε και οι δύο άντρες που κρατάμε το λόγο μας και συμφωνήσαμε μεταξύ μας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να είναι προπονητής της ομάδας», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην επαρχία Σαν Χουάν τη Δευτέρα.
Μετά την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το 2021 – το πρώτο διεθνές τρόπαιο της Αργεντινής από το 1993-, ο 44χρονος προπονητής οδήγησε την Αλμπισελέστε στο τρίτο της Παγκόσμιο Κύπελλο.
Όταν ο Σκαλόνι ανέλαβε την ομάδα ως διάδοχος του Χόρχε Σαμπάολι ήταν προσωρινή λύση μετά την αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία με τον αποκλεισμό από τη Γαλλία στη φάση των «16». Δεν ήταν μάλιστα μια επιλογή που ήρθε ομόφωνα. «Ενενήντα εννέα τοις εκατό των ανθρώπων πίστευαν ότι κάναμε λάθος ή ακόμα ότι ήμασταν τρελοί», θυμάται ο Τάπια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ: Τι σημαίνει οικονομικά η δεύτερη και η τρίτη θέση στα πλέι οφ
- Πλέι οφ: Η βαθμολογία στη μάχη για τη 2η θέση και το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής
- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Πήρε επιτέλους αυτό που του άξιζε και το προβάδισμα για τη δεύτερη θέση!
- ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1: Ο Μύθου τον κράτησε ζωντανό για την δεύτερη θέση
- Μπαρτζώκας: «Πίεση θα έχουν όλες οι ομάδες στο Final 4»
