Άρης - Παναιτωλικός 1-0: Ρεβεγιόν στο Βικελίδης, το φλουρί στον Γκρέι!

Eurokinissi

Ο Άντρε Γκρέι πέτυχε τρία γκολ, μέτρησε το ένα, αλλά ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Άρη κόντρα στον Παναιτωλικό και τη δυνατότητα στους φίλους του Άρη να κάνουν καλές γιορτές!

Ο Τζαμαϊκανός ως καλός οικοδεσπότης βρήκε δίχτυα για έκτη φορά στο πρωτάθλημα, πήρε ρεβάνς για τις χαμένες ευκαιρίες στη Λιβαδειά και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2022 σε ένα γιορτινό Βικελίδης, που έκανε ρεβεγιόν δυο μέρες νωρίτερα!

Ο Άρης έπιασε στην 5η θέση τον Βόλο, μείωσε τη διαφορά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στους τέσσερις βαθμούς και πλέον θα προετοιμαστεί για να πάει στην Τούμπα μετά την Πρωτοχρονιά με τον Νταρίντα στο ρόστερ του για να πάρει μια ακόμη νίκη που θα τον φέρει σε θέση βολής.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έκανε επιθέσεις κατά κύματα, έχασε γκολ με το… τσουβάλι, έστω κι έτσι όμως νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό και μπήκε ξανά σε ανοχική τροχιά μετά την γκέλα στη Βοιωτία.

Αγωνία για Πάλμα

Το μοναδικό αρνητικό στη βραδιά ήταν ο τραυματισμός του Πάλμα λίγο πριν το τέλος του αγώνα, που αντικαταστάθηκε, σε μια φάση που ο διαιτητής Ζαμπαλάς δεν έδωσε ούτε φάουλ (είδε θέατρο του Πάλμα)! Η πρώτη ιατρική εκτίμηση κάνει λόγο για διάστρεμμα και αύριο θα γίνει επανεκτίμηση.

Δυο οφσάιντ κι ένα… άχαστο

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο κόντρα στον Παναιτωλικό με 4-3-3 και τους Γκρέι, Πάλμα, Μαντσίνι στην επίθεση και γρήγορα έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του Ανέστη. Ωστόσο η αστοχία από τη Λιβαδειά συνεχίστηκε, καθώς στο 12′ ο Ματέο Γκαρσία μόνος του από το πέναλτι μετά από ασίστ του Οντουμπάτζιο, έπιασε το πλασέ, η μπάλα έσκασε στο χόρτο και πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Στο 21′ ο Άντρε Γκρέι από ασίστ του Μαντσίνι πλάσαρε τον Ανέστη για το 1-0, όμως o Ζαμπαλάς ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, μετά από αρκετή ώρα που κράτησε ο έλεγχος του VAR. Η φάση αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στους ανθρώπους του Άρη, καθώς θεώρησαν υπερβολική την απόφαση.

Στο 31′ σε φάση καρμπόν ο Γκρέι νίκησε ξανά τον Ανέστη από ασίστ του Γκαρθία, όμως κι αυτό ακυρώθηκε ος οφσάιντ με παρέμβαση του VAR. O Άρης συνέχισε να έχει τον έλεγχο με πρωταγωνιστή τον Πάλμα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο.

Πήρε το αίμα του πίσω ο Γκρέι

Ο Άλαν Πάρντιου δεν άλλαξε κάτι στην ομάδα του, ο Άρης βγήκε και πάλι με φόρα και αυτή τη φορά οι παίκτες του βρήκαν στόχο. Σε μια βαθιά σέντρα από αριστερά, ο Γκρέι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ανέστη για το 1-0 στο 52′.

Στο 68′ ο Γκρέι πλάσαρε ξανά, αλλά πάνω στη γραμμή ο Ντέιμπι Φλόρες έδιωξε την μπάλα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Τζαμαϊκανός έδωσε την ασίστ στον Μάνου Γκαρθία, όμως η προβολή του Ισπανού βρήκε την τελευταία στιγμή στο πόδι του Λιάβα, πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 83′ ο Άρης είχε 20 (!) τελικές με 9 στην εστία και τον Γκρέι να αστοχεί και πάλι (σχεδόν όπως στη Βοιωτία) μπροστά σε άδεια εστία από ασίστ του Οντουμπάτζιο!

Ο Γκρέι σκοράρει παρά την έξοδο του Ανέστη

Στο διάστημα αυτό, που ο Άρης έχανε κλασικές ευκαιρίες, έβγαλε αντίδραση και ο Παναιτωλικός με Μλάντεν και Χουχούμη, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Το πανό με τον Τίτορμο στη μνήμη του Άλκη

Πριν από την έναρξη του αγώνα, μέλη της Δομής Εις το όνομα του Άλκη και εκπρόσωποι του Παναιτωλικού, εναπόθεσαν στο μνημείο που υπάρχει στο Κλεάνθης Βικελίδης το γνωστό πανό με τον Τίτορμο, στη μνήμη του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού και στη συνέχεια το κρέμασαν στα κάγκελα του Χαριλάου.

Παράλληλα κατέθεσαν και ένα στεφάνι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο βρέθηκαν σχεδόν 100 φίλοι του Παναιτωλικού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News