Ολυμπιακός: Οριστικά νοκ άουτ ο Βεζένκοφ και τώρα ο Πίτερς πρέπει να γίνει... Μέγας Αλέξανδρος!

EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα άνευ προηγουμένου 10-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό που θα τον διατηρήσει σε τροχιά πρώτης θέσης στην Euroleague, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Πίτερς να… φορέσει τα παπούτσια του οριστικά απόντα Σάσα Βεζένκοφ.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ένας από τους τρεις παίκτες (Σλούκας, Φαλ οι άλλοι δύο) των οποίων η απουσία καλύπτεται από δύσκολα έως καθόλου. Επίσης ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ήθελε όσο τίποτα να έχει στο 100% τον MVP του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ειδικότερα μετά τα δύο στραβοπατήματα με Βιλερμπάν και Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να ήταν μόνος πρώτος στη Euroleague και να μην έχει τόσο σπουδαία βαθμολογική σημασία το ντέρμπι. Πλέον, όμως, το κίνητρο δεν είναι μόνο… η δόξα και το γόητρο αλλά πρωτίστως η βαθμολογική ανάκαμψη. Σε περίπτωση ήττας, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν κάνει… άλματα προς τα πίσω όσον αφορά την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας.

Η σεζόν, όμως, δεν παύει να έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Γι’ αυτό και ο προπονητής των ερυθρόλευκων πιθανότατα αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του καλύτερού του παίκτη με τον κίνδυνο να τον χάσει για πολύ περισσότερη διάρκεια. Και εδώ έρχεται το μεγάλο ερωτηματικό. Μπορεί ο Ολυμπιακός να καλύψει το κενό του Σάσα Βεζένκοφ;

Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία που περίμενε ο Άλεκ Πίτερς

Όταν ο Ολυμπιακός αποκτούσε το καλοκαίρι τον Άλεκ Πίτερς, όλοι μιλούσαν για ένα από τα καλύτερα δίδυμα στη θέση 4 σε ολόκληρη τη Euroleague, ακόμα και σε ολόκληρη την ιστορία του Ολυμπιακού. Οι εμφανίσεις του Αμερικανού όμως δεν έχουν δικαιώσει παρά μόνο στο ελάχιστο τις προσδοκίες.

Η αγωνιστική μετάλλαξη του Σάσα Βεζένκοφ σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης  έχει μειώσει αρκετά τα λεπτά συμμετοχής του με αποτέλεσμα να μην έχει βρει ρυθμό σε κανένα σημείο της σεζόν στη Euroleague. Τα ποσοστά του δεν είναι ιδιαίτερα άσχημα, όμως το κακό είναι ότι σπάνια παίρνει πολλές προσπάθειες. Σε 10 από τα 15 μέχρι στιγμής παιχνίδια έχει σουτάρει λιγότερα από τρία τρίποντα.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως, έχει την ευκαιρία να γίνει ξανά παίκτης «βαρόμετρο». Μοιάζει δεδομένο ότι ο «Αλέκος» θα βρει ελεύθερα σουτ και γενικότερα θα βρει χώρους καθώς ο Ντέρικ Γουίλιαμς δεν αρέσκεται τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο στο επιθετικό. Δεδομένου ότι ούτε ο Πίτερς είναι ο καλύτερος αμυντικός, θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά με τον Γουίλιαμς στην απέναντι πλευρά του παρκέ.

Με τον Μπλακ σε καλή κατάσταση, μοιάζει σίγουρο ότι ο Μπολομπόι θα περάσει… υπερωρίες στο 4

Το κενό του Βεζένκοφ επιθετικά μπορεί να καλυφθεί ως ένα βαθμό από τον Πίτερς. Αυτό που δύσκολα θα καλυφθεί από τον Αμερικανό είναι όχι τόσο η δουλειά στην άμυνα, αλλά κυρίως η δουλειά στα ριμπάουντ με τον Σάσα να έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους ριμπάουντερ στη Euroleague (7,2 μ.ο.).

Εκεί θα χρειαστεί η βοήθεια του Τζοέλ Μπολομπόι. Με τον Σάσα Βεζένκοφ απών και τον Ταρίκ Μπλακ σε καλή κατάσταση, ο Ουκρανό-Κονγκολέζος σέντερ θα περάσει αρκετή ώρα στη θέση 4. Το spot-up τρίποντο είναι ένα στοιχείο που αναμένεται να φανεί χρήσιμο ενώ μπορεί να χτυπήσει στο ποστ είτε τον Γουίλιαμς, πόσο μάλλον τον Μαντζούκα.

Το βασικότερο ατού του όμως θα είναι το αμυντικό κομμάτι. Μπορεί να μην έχει και τα γρηγορότερα πόδια, όμως μπορεί εύκολα να ρίξει το καλώς εννοούμενο «μπασκετικό ξύλο» στον Γουίλιαμς ώστε να μη βρει ρυθμό ο Αμερικανός. Τέλος, ο Μπολομπόι είναι ο τρίτος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού και σίγουρα θα μπορεί να προσφέρει πολλά και σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού

Όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέκτησε τον Πίτερς, αυτό είχε στο μυαλό του. Να έχει έναν παίκτη που να μπορεί να καλύψει ως ένα βαθμό το κενό του Βεζένκοφ.

Συνεπώς, το κενό του Σάσα Βεζένκοφ (ειδικότερα με τα όσα κάνει φέτος) δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο από έναν παίκτη. Από την άλλη, όμως, όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέκτησε τον Πίτερς, αυτό είχε στο μυαλό του. Να έχει έναν παίκτη που να μπορεί να καλύψει ως ένα βαθμό το κενό του Βούλγαρου. Ακόμη, ο Αμερικανός περιμένει πως και πως αυτή την ευκαιρία για να δείξει ότι δικαιολογημένα βρίσκεται στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Θα τα καταφέρει;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News