Μαρία Σάκκαρη: Έπαιξε εξαιρετικό τένις για την Ελλάδα κόντρα στην Μέρτενς και εξασφάλισε την πρόκριση

AMNA/EPA

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε με 2-0 σετ της Ελίζ Μέρτενς, χαρίζοντας στη χώρα μας την πρόκριση στον τελικό του Περθ στο United Cup. «Ήθελα να κερδίσω περισσότερο για την Ελλάδα παρά για τον εαυτό μου», δήλωσε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση παίζοντας ωραίο τένις, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 την Ελίζ Μέρτενς (6-1, 7-5)  σε 1 ώρα και 23 λεπτά, κάνοντας το 2-1 για την Ελλάδα και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Περθ στο United Cup.

Η Σάκκαρη έπαιζε με έξτρα κίνητρο κόντρα στην Βελγίδα, Νο 29 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως τόνισε.

«Αν παίζεις μόνο για τον εαυτό σου σε ένα κανονικό τουρνουά, αν χάσεις είσαι μόνος σου, αλλά ήθελα να κερδίσω περισσότερο για την Ελλάδα παρά για τον εαυτό μου. Σημαίνει πολλά για εμένα, για την ομάδα, για τη χώρα μας. Είναι υπέροχο που είμαστε στον τελικό του Περθ», δήλωσε μετά τη νίκη της η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Αν και στο πρώτο σετ δεν ξεκίνησε καλά και δέχθηκε break με το «καλημέρα», κατέκτησε τα επόμενα 6 games κάνοντας το 1-0 σε μόλις 29 λεπτά.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, η Σάκκαρη κέρδισε το έβδομο συνεχόμενο γκέιμ της, πετυχαίνοντας το τέταρτο μπρέικ, αλλά η Μέρτενς αυτή τη φορά «απάντησε» άμεσα. Η Μαρία την «έσπασε» ξανά στο τρίτο γκέιμ (2-1), ωστόσο άρχισαν σιγά-σιγά να έρχονται λάθη από τη ρακέτα της με αποτέλεσμα να δεχτεί το μπρέικ στο όγδοο γκέιμ (4-4) και να σερβίρει υπό πίεση στο 4-5.

Στάθηκε, όμως στο ύψος της, αφού κράτησε το σερβίς της και με ένα ακόμα μπρέικ βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια της στο 6-5. Σέρβιρε στη συνέχεια με επιτυχία και με την έκτη νίκη της σε δέκα αγώνες κόντρα στη Μέρτενς σφράγισε την πρωτιά στον όμιλο για την Ελλάδα και την παρουσία της στον τελικό του Περθ,  όπου θα περιμένει είτε τη Γαλλία, είτε την Κροατία.

 

Τα highlights της μεγάλης νίκης της Μαρίας:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News