Ολυμπιακός: Αν υπάρχει τέλεια μεταγραφή, αυτή λέγεται Τόμας Γουόκαπ!

Sportday.gr

Δεν χρειάζεται να διαθέτεις βαρύ όνομα για να γίνεις κομμάτι της ιστορίας ενός συλλόγου. Η σχέση Ολυμπιακού – Τόμας Γουόκαπ μας θυμίζει ποια είναι τα στοιχεία της ιδανικής μεταγραφής για οποιαδήποτε ομάδα!

Τη σεζόν 2020-2021 οι φίλοι του Ολυμπιακού τον έμαθαν για τα καλά καθώς ήταν εκείνος που οδήγησε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στον εκτροχιασμό. Ο Τόμας Γουόκαπ με κλέψιμο πάνω στο Σλούκα και καλάθι στον αιφνιδιασμό έριξε στο καναβάτσο την ομάδα του Σπανούλη στην τελευταία του σεζόν στη Euroleague η οποία μετά την ήττα στο Κάουνας έκανε επτά συνεχόμενες ήττες.

Ο Έλληνας προπονητής μπορεί να στεναχωρήθηκε, μπορεί να θύμωσε όμως ήξερε ότι εκείνη η ομάδα δεν ήταν ακριβώς δικό του δημιούργημα. Και στην ομάδα που έφτιαξε ο ίδιος αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά της περιφέρειας στον παίκτη που του είχε καταστρέψει την πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν στην επιστροφή του στο λιμάνι, τον Τόμας Γουόκαπ.

Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να μην ξεκίνησε καλά επιθετικά την περσινή σεζόν, αλλά παρ’ όλο που δεν βοηθούσε στο σκοράρισμα, βοηθούσε σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Φέτος ο «Θωμάς» όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του έχει εξελιχθεί αθόρυβα από έναν απλό αμυντικό εξολοθρευτή σε έναν από τους καλύτερους πλέι μέικερ της διοργάνωσης.

Ένας παίκτης με μεγάλο κίνητρο να πετύχει

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει τη νίκη στο DNA της. Και οτιδήποτε άλλο πέραν αυτού σηματοδοτεί αποτυχία. Αυτό διέγειρε τον Τόμας Γουόκαπ ο οποίος είδε τον Ολυμπιακό ως ένα βήμα παραπάνω στην μέχρι τότε καριέρα του. Ο Αμερικανός γκαρντ ήξερε και ξέρει που ήρθε και σε κάθε αγώνα έδινε και δίνει τα πάντα ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει σε νίκες και τίτλους.

Ένας παίκτης που δεν κοστίζει μια περιουσία

Εκτός του ότι ο Ολυμπιακός δε χρειάστηκε να δώσει κάποιο αντίτιμο στη Ζαλγκίρις, το συμβόλαιο του Γουόκαπ δεν κοστίζει πολύ. Ίσα ίσα, σε σχέση με την σπουδαία απόδοσή του, τα κάτι παραπάνω από 600.000€ ετησίως μπορούν να θεωρηθούν… ληστεία. Γι’ αυτό και το νέο συμβόλαιο του παίκτη στον Πειραιά αναμένεται να τον ανταμείψει πολύ καλύτερα.

Ένας παίκτης με διαρκή βελτίωση

Ο Τόμας Γουόκαπ όταν έφτασε στο λιμάνι σε ηλικία 28 ετών είχε τη στάμπα του εξαιρετικού αμυντικού, κάτι το οποίο ένιωσε για τα καλά ο Κώστας Σλούκας στο αλησμόνητο παιχνίδι του Κάουνας και πλέον το νιώθουν όλοι οι αντίπαλοι των ερυθρόλευκων. Το θέμα είναι ότι όσο πέρναγε ο καιρός ο Αμερικανός βελτιωνόταν διαρκώς.

Πέρυσι έβαλε στο παιχνίδι του το spot-up σουτ και φέτος έχει βάλει σχεδόν τα πάντα στο επιθετικό κομμάτι. Έχει γίνει πιο επιθετικός στο παιχνίδι του είτε εκτελώντας είτε δημιουργώντας πράγμα που τον έχει μετατρέψει σε έναν από τους καλύτερους και πιο πολυδιάστατους πλέι-μέικερ της Euroleague.

Ένας παίκτης που δεν τραυματίζεται

Καλώς ή κακώς μια μεταγραφή κρίνεται επιτυχημένη και από τη διάρκειά της. Και όσο ένας παίκτης μένει μακριά από τραυματισμούς, τόσο περισσότερο μπορεί να αποδώσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δόξα το θεό ο Γουόκαπ είναι γερό σκαρί. Δεν τραυματίζεται σχεδόν καθόλου και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να εξελίσσεται διαρκώς και να προσφέρει καθημερινά.

Ένας παίκτης που βάζει το «εγώ» κάτω από το «εμείς»

Αυτές είναι και οι πιο «value for money» μεταγραφές. Όταν ένας παίκτης δουλεύει αποκλειστικά για το καλό της ομάδας και ξέρει ότι μπορεί να διακριθεί μόνο μέσα από αυτήν. Ο Γουόκαπ είναι ένας παίκτης που προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ακόμα και στην άστοχη βραδιά του μπορεί να θεωρηθεί ένας από τους διακριθέντες. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία μιας ομάδας.

Ένας παίκτης που τα δίνει όλα καθημερινά

Σε κάθε αγώνα ο Τόμας Γουόκαπ βγαίνει εξουθενωμένος, αναψοκοκκινισμένος γιατί τα έχει δώσει όλα στο παρκέ. Είτε έχει αγωνιστεί για 20, είτε για 30 λεπτά, είτε έχει γεμίσει τη στατιστική του είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα έχει δώσει όλα στο παρκέ. Και αυτό είναι κάτι που λατρεύουν όλοι οι προπονητές και οι συμπαίκτες του.

Ένας παίκτης με άριστο χαρακτήρα και σπουδαία προσωπικότητα

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι ένας από τους πιο ευχάριστους χαρακτήρες των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού. Πάντα ευδιάθετος, πάντα με διάθεση να βοηθήσει τους συμπαίκτες του και πάντα με διάθεση να τους ανεβάσει τη διάθεση. Ένας από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας αυτού του τόσο ευχάριστου οικογενειακού κλίματος που ξεκίνησε ο Πρίντεζης και συνεχίζει με επιτυχία να οργανώνει ο Κώστας Παπανικολάου.

Ένας παίκτης που γίνεται ένα με τον κόσμο

Η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας του Γουόκαπ ταιριάζει απόλυτα με το DNA του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό και ο «Θωμάς» έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους παίκτες της ερυθρόλευκης κερκίδας. Εκτός αυτού, ο Αμερικανός όχι μόνο νιώθει την αγάπη του κόσμου, αλλά με κάθε ευκαιρία την επιστρέφει. Πάντα να δώσει το χέρι του στους φιλάθλους που βρίσκονται πάνω από τη φυσούνα, πάντα να βγάλει μια φωτογραφία με όποιον τη ζητήσει και πάντα με ευχάριστη διάθεση.

Ένας παίκτης που λατρεύει την καθημερινότητά του

Σε οποιαδήποτε δουλειά, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις τότε θα αποδίδεις πολύ καλύτερα. Ο Τόμας Γουόκαπ λατρεύει τον Ολυμπιακό, λατρεύει τους συμπαίκτες του, λατρεύει την Ελλάδα και αυτό τον κάνει να δίνει καθημερινά τον καλύτερο του εαυτό, να προπονείται σκληρά και να αποδίδει τα μέγιστα θέλοντας όσο τίποτα να πετύχει με την ομάδα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News