Ολυμπιακός - ΑΕΚ 111-71: «Ξεσάλωσε» ο Κάνααν, χόρευε ο πρωταθλητής, χάζεψε το ΣΕΦ!

EUROKINISSI

Με τoν Αζάια Κάνααν να οργιάζει με 8 εύστοχα τρίποντα, ο Ολυμπιακός… ποδοπάτησε την ΑΕΚ με 111-71 και ετοιμάζεται για μια εξαιρετικά κρίσιμη διαβολοβδομάδα στην Euroleague.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ αποδείχθηκε παράσταση για ένα ρόλο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν από άλλο πλανήτη πίσω από τα 6,75μ. (21/32τρ.) ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Παναθηναϊκού για τα περισσότερα τρίποντα σε αγώνα της Basket League με τον Αιζέια Κέινααν να πετυχαίνει τρίποντα λες και πέταγε βοτσαλάκια στη θάλασσα (24π. 8/11τρ.) και να κάνει και ο ίδιος ερυθρόλευκο ρεκόρ.

Οι ερυθρόλευκοι «ξεμπούκωσαν» καθώς για ακόμη μια φορά σκόραραν και οι 12 που αγωνίστηκαν, έφτασαν σε άλλη μια εύκολη νίκη για την Basket League και ετοιμάζονται για την απαιτητική διαβολοβδομάδα της Euroleague σε Μονακό και Μπολόνια με στόχο να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Επίθεση, επίθεση και πάλι επίθεση

Ολυμπιακός και ΑΕΚ προσέφεραν στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μια εντυπωσιακή πρώτη περίοδο με πολλούς πόντους. Οι ερυθρόλευκοι αν και προσπάθησαν να ξεφύγουν από νωρίς, είδαν τους κιτρινόμαυρους να απαντούν με αντίστοιχα δικά τους ξεσπάσματα, τιμωρώντας τη χαλαρότητα των παικτών του Μπαρτζώκα.

Οι δύο ομάδες είχαν από 5/7 τρίποντα στην πρώτη περίοδο πράγμα που οδήγησε στο 31-27 της πρώτης περιόδου. Για τον Ολυμπιακό είχαν σκοράρει όλοι όσοι είχαν αγωνιστεί, εκτός του Κώστα Σλούκα ενώ ο Ακίλ Μίτσελ ήταν ο καλύτερος παίκτης της «Ένωσης».

Ραψωδία Σλούκα και εμφάνιση της ερυθρόλευκης άμυνας

Η δεύτερη περίοδος ήταν και εκείνη όπου έδωσε μεγάλη διαφορά στον Ολυμπιακό. Με τον Κώστα Σλούκα και να δημιουργεί αλλά και να σκοράρει, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκαν ρυθμό και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση.

Οι δύο ομάδες είχαν σκοράρει 9 δίποντα η καθεμιά ενώ ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει μόλις μια παραπάνω βολή (6 εναντίον 5). Η μεγάλη διαφορά όμως σημειώθηκε στα σουτ τριών πόντων με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να βλέπουν το καλάθι… βαρέλι και να σκοράρουν 12/19 τρίποντα ενώ εκείνοι του Ηλία Καντζούρη έμειναν στα 5/13.

Ο Αιζέια Κέινααν… πέταγε βοτσαλάκια στη θάλασσα και εκτόξευσε τη διαφορά

Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν σειρά του Αιζέια Κέινααν να πάρει το όπλο του και να εκτελέσει τον «Δικέφαλο». Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν απίθανος φτάνοντας τους 21 πόντους με 7/9 τρίποντα συνολικά και 5/5 στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν διάθεση να κατεβάσουν ρυθμό και ανέβασαν τη διαφορά σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα (88-58).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το μόνο που έμενε να φανεί ήταν το αν θα σκοράρουν και οι 12 παίκτες του Ολυμπιακού και το πότε οι ερυθρόλευκοι θα φτάσουν τους 100 πόντους. Το πρώτο ερώτημα απαντήθηκε στην πρώτη επίθεση της τέταρτης περιόδου με τον Άλεκ Πίτερς να σκοράρει με fadeaway. Το δεύτερο απαντήθηκε από τον Μιχάλη Λούντζη ο οποίος με τρίποντο στα 3:54 πέτυχε την ερυθρόλευκη κατοστάρα. Το τελικό 111-71 διαμόρφωσε με ακόμη ένα τρίποντο ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News