ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Οφείλει να βελτιωθεί σε επίπεδο σκοραρίσματος

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η νέα σεζόν και ο Κάρλο Αντσελότι μπαίνει στη «μάχη» έχοντας «κληρονομήσει» τη χειρότερη επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στον 21ο αιώνα.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει στη διάθεσή του τους ίδιους επιθετικούς που είχε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Γενικώς η γραμμή κρούσης της «Βασίλισσας» έχει επί της ουσίας τρία χρόνια να σηκώσει κεφάλι. Μερικές φορές υπάρχει η αίσθηση ότι ο Καρίμ Μπενζεμά σηκώνει μόνος του το φορτίο του σκοραρίσματος. Αν και περισσότερο από αίσθηση, είναι μία πραγματικότητα. Στη φιλική ήττα από τη Ρέινζερς το μοναδικό γκολ το πέτυχε ο Ροντρίγο, ενώ στο φιλικό με τη Μίλαν αναμένονταν τα ίδια επιθετικά προβλήματα, πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε με τη λευκή ισοπαλία. 

 

Οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια στη συγκεκριμένη περίπτωση. Από τότε που αποχώρησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ξεπεράσει σε καμία σεζόν στο πρωτάθλημα τα 70 γκολ. Την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 η Ρεάλ Μαδρίτης μέτρησε 63 γκολ, την επόμενη 70 και την τελευταία το «κοντέρ» σταμάτησε στα 67 γκολ στη λίγκα.  Η γενικότερη μεσοεπιθετική γραμμή είναι αυτή που έχει ενισχυθεί περισσότερο σε ποσοτικό επίπεδο. Ωστόσο ποιοτικά δεν έχουν φανεί παρά ελάχιστα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ προς το καλύτερο εν’ όψει της σεζόν που αρχίζει σε λίγες μέρες.

Μιλάμε για τους Αζάρ, Γιόβιτς, Βινίσιους, Ροτρίγο, Μαριάνο, Κούμπο, οι οποίοι μαζί με τους Ασένσιο, Ίσκο και Μπέιλ δεν έχουν καταφέρει να βοηθήσουν όσο θα έπρεπε και όσο θα μπορούσαν τον Καρίμ Μπενζεμά. Υπήρξαν βεβαίως και τραυματισμοί, κανείς δεν το αρνείται, ωστόσο ακόμα και έτσι η γενικότερη εικόνα συνεχίζει να μη δημιουργεί αισιόδοξο κλίμα, με το πρόβλημα να εντοπίζεται αρχικά στη δημιουργία των φάσεων, ενώ όταν αυτές έρθουν, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το τελείωμά τους θα σηκώσει τον κόσμο στο πόδι.  

Στη Ρεάλ Μαδρίτης ελπίζουν ότι το στυλ παιχνιδιού του Κάρλο Αντσελότι θα μπορέσει ίσως να δώσει μία ώθηση. Μιλάμε για ένα πιο κάθετο παιχνίδι με λιγότερες επαφές με την μπάλα και ενδεχομένως λιγότερο προβλέψιμο. Ο «Καρλέτο» χρησιμοποιεί ένα πιο επιθετικό στυλ και το απέδειξε αυτό και στην πρώτη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πάντως αν οι Μαδριλένοι δεν καταφέρουν να πάρουν τον Κιλιάν Εμπαπέ ή αν δεν δουν τον Αζάρ και τον Μπέιλ (κατά κύριο λόγο) να δίνουν πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, τότε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τους περιμένει άλλη μία δύσκολη χρονιά.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι την περσινή περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 30 γκολ και ο αμέσως επόμενος ήταν ο Καζεμίρο με 7. Δηλαδή μετά τον επιθετικό περιοχής δεν υπάρχει άνθρωπος με διψήφιο αριθμό τερμάτων, ενώ ο δεύτερος σκόρερ σε μία σεζόν δεν είναι κάποιος από τη γραμμή κρούσης, αλλά ένας αμυντικός μέσος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News