League Cup Αγγλίας: Τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά η Νότιγχαμ Φόρεστ, αποκλεισμός σοκ της Μάντσεστερ Σίτι

twitter

Η Νότιγχαμ Φόρεστ εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Carabao Cup επικρατώντας με 4-3 στα πέναλτι της Γουλβς, την ίδια ώρα που η Σαουθάμπτον άφησε εκτός την Μάντσεστερ Σίτι (2-0), στον πρώτο αποκλεισμό στην καριέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα στα προημιτελικά.

Σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του League Cup Αγγλίας εξασφάλισε η Νότιγχαμ Φόρεστ, επικρατώντας με 4-3 στα πέναλτι της Γουλβς, μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια του προημιτελικού.

H ομάδα του Στιβ Κούπερ πήρε από νωρίς προβάδισμα στο «Σίτι Γκράουντ» χάρη στο γκολ του Μπολί στο 18′.

 

Mε τους «Λύκους» να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 64′ με τον Χιμένες, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ στο 76′ η Φόρεστ άγγιξε το 2-1 όμως η μπάλα μετά από σέντρα του Ντένις που κόντραρε, σταμάτησε στο δοκάρι.

Εκεί η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε με 4-3 και θα βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η διαδικασία εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς οι δύο τερματοφύλακες απέκρουσαν τα δύο πρώτα πέναλτι. Ο Ζοσέ Σα του Σάριτζ και ο Ντιν Χέντερσον του Νάβας. Ο Φρόιλερ και ο Ποντένσε ευστόχησαν στα επόμενα, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες που ανέλαβαν.

Ο Χοτζ ήταν αυτός που αστόχησε στο μοιραίο πέναλτι για τους «Λύκους», με τον Χέντερσον να τον σταματά και να χαρίζει στην ομάδα του την πρόκριση.

Aποκλεισμός σοκ της Σίτι, πρώτη στην καριέρα του Γκουαρδιόλα στα προημιτελικά

Εκτός League Cup Αγγλίας έμεινε η Μάντσεστερ Σίτι, γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα με 2-0 από την Σαουθάμπτον στο «Saint Mary’s Stadium». Στον πάγκο έμεινε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, όπως και ο Ντε Μπρόινε, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να τους ρίχνει στο ματς στην αρχή του δευτέρου μέρους.

Η Σαουθάμπτον πήρε κεφάλι κεφάλι στο σκορ από το 23ο λεπτό, όταν  ο Λιάνκο γέμισε ωραία στην περιοχή και ο Μαρά με πλασέ έγραψε το 1-0, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία στην άμυνα των «Πολιτών». Πριν καλά καλά συνέλθουν από το σοκ οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, ήρθε και δεύτερο τέρμα (28′), αυτή τη φορά με πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Ο Τζενεπό κρέμασε τον Ορτέγκα με ένα σουτ από τα 30 μέτρα και διαμόρφωσε το 2-0 υπέρ των «Αγίων».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News