ΑΕΚ Β' - Ολυμπιακός Β' 1-2: Το ποδόσφαιρο των Γκορτσίλων απέναντι στο ποδόσφαιρο του Λιάτσου και του Ζίνι

EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός Β’ πανηγύρισε μεγάλη νίκη στο «Σεραφίδειο» επί της ΑΕΚ Β’ με 2-1 με δύο γκολ-ζωγραφιές του Λιάτσου, αλλά για άλλη μια φορά ένας διαιτητής επιχείρησε να κλέψει την παράσταση από τους παίκτες των δύο ομάδων με μια νέα τραγική απόφαση!

Από τη μια πλευρά ένα ποδόσφαιρο που σφύζει από ταλέντο και νιάτα. Το ποδόσφαιρο του Λιάτσου και του Ζίνι, του Χατζηεμμανουήλ και του Παπαδούδη, των νέων παιδιών που κυνηγούν τα κοινά τους όνειρα με διαφορετικές φανέλες.

Δεν έχει σημασία αν είναι ερυθρόλευκες, ή κιτρινόμαυρες, πράσινες ή μαυρόσαπρες. Είναι όλα όνειρα νεαρών σε ηλικία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που δεν έχουν καμία ευθύνη για τη συνολική… μπόχα και δυσωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και είναι αλήθεια ότι οι παίκτες της ΑΕΚ Β’ και του Ολυμπιακού Β’ μας προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα και υπέροχες φάσεις στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Σεραφίδειο» των Σπάτων στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πολύπαθου πρωταθλήματος της Super League 2. Ένα ντέρμπι με τα όλα του, με ένταση, με πάθος, με δυνατά μαρκαρίσματα και με πολλές δυνατές στιγμές.

Οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και του Γιαννάκη Οκκά, όμως, είχαν έναν κοινό αντίπαλο να νικήσουν. Ένα αδηφάγο τέρας που ονομάζεται «παραποδόσφαιρο» και που ανεξαρτήτως ποιον ευνοεί και ποιον αδικεί προσβάλλει πρώτιστα την προσπάθεια και τον ιδρώτα όλων αυτών των παιδιών.

Για άλλη μια φορά μια αδιανόητη διαιτητική απόφαση επισκίασε το ίδιο το ποδόσφαιρο. Μια υπόδειξη – πρόκληση (και μάλιστα από διαιτητή Super League) που κάνει οποιονδήποτε υγιή φίλαθλο να αναρωτιέται αν όλα αυτά τα «εγκλήματα» στα οποία γινόμαστε μάρτυρες κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας οφείλονται σε δόλο ή ανικανότητα.

Πως είναι δυνατόν, όμως, ένας διαιτητής πρώτης κατηγορίας, όπως ο Ευστάθιος Γκορτσίλας και ο βοηθός του να μην μπορούν να διακρίνουν (έστω και χωρίς VAR) ότι ένα φάουλ πραγματοποιείται ένα μέτρο εκτός περιοχής, και όχι μέσα σε αυτή; Πως είναι δυνατόν να υποδεικνύουν πέναλτι για μια τόσο καθαρή φάση που είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού;

Τι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια; Η αντίδραση! Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που στο προηγούμενο παιχνίδι με την Κηφισιά αποχώρησαν από το γήπεδο μετά από απαίτηση των φίλων της ομάδας τους στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, θέλησαν να δώσουν τη δική τους απάντηση κάνοντας αυτό που αγαπάνε και γνωρίζουν: Παίζοντας ποδόσφαιρο! Και έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Λιάτσο, ο οποίος με δύο υπέροχα προσωπικά γκολ νίκησε δις τον Βασίλη Χατζηεμμανουήλ, ανατρέποντας το 1-0 που είχε διαμορφωθεί από το εύστοχο πέναλτι του Χριστόπουλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν τελικά την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα (η οποία πανηγυρίστηκε δεόντως απ’ όλα τα μέλη της αποστολής των Πειραιωτών), αλλά τελικά το ερώτημα στο οποίο άπαντες – όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο – καλούνται να απαντήσουν είναι ποιο ποδόσφαιρο θέλουμε τελικά να βλέπουμε στη χώρα μας. Αυτό των… Γκορτσίλων ή αυτό του Λιάτσου και του Ζίνι;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News