Γουάν - Σάκκαρη 0-2 : Άνετη κι ωραία στο δεύτερο γύρο του Australian Open η Μαρία

ΑΠΕ

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ της Γουέ Γουάν στην πρεμιέρα της στο Australian Open και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί.

H Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ (6-1, 6-4) της Γουέ Γουάν μέσα σε 1 ώρα και 34 λεπτά στην Rod Laver Arena και εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των «64» του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει την 18η Ρωσίδα Ντιάνα Σνάιντερ (Νο.106) την Τετάρτη 18/1.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ολοκλήρωσε το παιχνίδι με  38 winners έναντι 13 της αντιπάλου της, ενώ από τη θέση του service παραχώρησε μόλις τρεις πόντους (20/23), την ίδια ώρα που κέρδισε όλες τις μάχες πάνω στο φιλέ στις λίγες φορές που ανέβηκε (5/5). 

Το πρώτο σετ κρίθηκε στο 3ο game με τη Σάκκαρη να φτάνει σε break από 30/0 (2-1), αλλά και στο αμέσως επόμενο game όπου έσβησε τριπλό break-point (0/40) κάνοντας ένα τεράστιο hold (3-1). 

Στο δεύτερο σετ, η Κινέζα Νο 119 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν πιο πιεστική, κάνοντας μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ και πήρε προβάδισμα με 0-2 και 1-3. Ωστόσο, η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 3-3 και με hold αμέσως μετά έκανε το 4-3. 

Με τις δύο τενίστριες να κρατούν το σερβίς τους στα επόμενα δύο games, η Μαρία προηγήθηκε με 5-4 και στη συνέχεια βρήκε ένα ακόμα break με το οποίο ολοκλήρωσε την πρόκριση μετά από τρία match-points. 

Αυτή ήταν η 4η νίκη σε 5 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν για τη Σάκκαρη, που έχει υψηλές βλέψεις στο Grand Slam της Αυστραλίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News