Σκαλόνι: «Προκάλεσαν τον Μέσι και το πλήρωσαν»

Ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία χαρακτήρισε ο τεχνικός της Αργεντινής Λιονέλ Σκαλόνι τον Λιονέλ Μέσι, τοποθετόντας τον πάνω κι απ’ τον Ντιέγκο Μαραντόνα.
Κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον Λιονέλ Μέσι ο προπονητής του στην εθνική Αργεντινή, Λιονέλ Σκαλόνι:
«Ο Μέσι είναι ο καλύτερος στην ιστορία. Ήμουν αντίπαλος, ήμουν συμπαίκτης του και τώρα προπονητής του. Ο Μαραντόνα φυσικά ήταν σπουδαίος για την Αργεντινή και είναι λογικές οι συγκρίσεις, αλλά με τον Λέο υπάρχει κάτι ξεχωριστό. Η σχέση μας ήταν πάντα πολύ καλή και μπορούμε να συνεννοούμαστε πολύ εύκολα», τόνισε.
Για το πώς βίωσε τον τελικό: «Δεν ξαναείδα τον τελικό, αλλά έχω όλο το ματς στο κεφάλι μου. Μέχρι το 80’ όλα πήγαιναν καταπληκτικά, αλλά μετά έγινε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Είναι κρίμα που δεν πήραμε τον τίτλο στο 90λεπτο. Η απόκρουση του Μαρτίνες ήταν καθοριστική στις καθυστερήσεις, αλλά θα ήταν πολύ άδικο να χάναμε τον τελικό έτσι», επισήμανε.
Για το πρωτοφανές ξέσπασμα του Μέσι μετά τον προημιτελικό με την Ολλανδία: «Τον προκάλεσαν. Ο Φαν Χάαλ είχε πει ότι όταν δεν είχε την μπάλα, ήταν σαν να παίζουν οι ομάδες του με δέκα και ότι το 2014 όταν τεθήκαμε αντιμέτωποι δεν ακούμπησε την μπάλα. Όλα αυτά του γύρισαν μπούμερανγκ. Αν τα βάλεις με τον Μέσι, θα το πληρώσεις. Όταν σου επιτίθενται, πρέπει να απαντήσεις».
Τέλος αναφέρθηκε στον Εμιλιάνο Μαρτίνες: «Μας έχει προσφέρει πολλά, είχαμε ανάγκη μια τέτοια προσωπικότητα. Ταυτίζομαι μαζί του σε πολλά, ενώνει την ομάδα και της δίνει πυγμή. Και συν τοις άλλοις είναι καταπληκτικός τερματοφύλακας. Σίγουρα με κάποιες συμπεριφορές του δεν πρέπει να είναι και ο ίδιος χαρούμενος, αλλά είναι φοβερό παιδί», είπε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του Γιάρεμτσουκ, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η συμβουλή του Μεντιλίμπαρ
- ΕΠΟ: Προχωράει το Σούπερ Καπ σε ΟΑΚΑ για Αύγουστο ή Ιανουάριο – Υπογράφει το προσύμφωνο για την αγορά της Παιανίας
- AEK: «Η Ρίβερ Πλέιτ θέλει ελεύθερο τον Λαμέλα»
- Παναθηναϊκός: Έτσι θα είναι το νέο γήπεδο στο Βοτανικό - Τι αποκάλυψαν οι αρχιτέκτονες που το σχεδίασαν
- Φρανσουά Μοντέστο Παρασκήνιο: Η δυνατή σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και η επιστροφή