Άρσεναλ: Γιατί ο Τροσάρ είναι η πιο ασφαλής επιλογή

AMNA

Μπορεί η Τσέλσι να της έκλεψε τον Μούντρικ, όμως η Άρσεναλ αντέδρασε γρήγορα και έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τον μεσοεπιθετικό που χρειαζόταν. Γιατί ο Λεάντρο Τροσάρ είναι η ασφαλέστερη κίνηση για τους «Κανονιέρηδες».

Ο Λεάντρο Τροσάρ είναι ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός δεν βρισκόταν στα πλάνα του Ντε Τσέρμπι στην Μπράιτον μετά την μεταξύ τους αντιπαράθεση και έτσι οι «Κανονιέρηδες» δεν έχασαν την ευκαιρία τους προχωρώντας στη μεταγραφή του. Τελικά, η μεταγραφή του Μούντρικ στην Τσέλσι όντως κάνει καλό στην ομάδα του Αρτέτα με τον Λεάντρο Τροσάρ να είναι μια πολύ ασφαλής επιλογή για την ενίσχυση της ομάδας.

Άλλο 70+25 εκατομμύρια και άλλο 30…

Πρώτα από όλα η Άρσεναλ βγαίνει κερδισμένη από οικονομικής πλευράς. Το γεγονός ότι ο Τροσάρ βρισκόταν εκτός πλάνων του Ντε Τσέρμπι σήμαινε αυτόματα ότι η Μπράιτον δεν θα ζητούσε ένα υπέρογκο ποσό για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή, όπως πιθανότατα θα συνέβαινε σε αντίθετη περίπτωση.

Ο Εντού έκανε την κίνησή του και οι δύο σύλλογοι τα βρήκαν κοντά σε ένα ποσό της τάξης των 27 εκατομμυρίων λιρών. Θυμίζουμε ότι το ποσό που προσέφεραν οι «Κανονιέρηδες» στη Σαχτάρ ήταν… παραπάνω από το διπλάσιο, ξέχωρα από τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Ένας παίκτης που γνωρίζει την Premier League

Ο Λεάντρο Τροσάρ έχει αγωνιστεί 116 φορές στην Premier League μετρώντας 25 γκολ και 14 ασίστ. Η φετινή είναι και η πιο παραγωγική του σεζόν καθώς μέχρι στιγμής έχει πετύχει 7 τέρματα δίνοντας παράλληλα και 3 ασίστ σε μόλις 16 συμμετοχές. Με λίγα λόγια όχι απλά ξέρει το αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά μέχρι στιγμής τα έχει πάει περίφημα με τη φανέλα της Μπράιτον.

Ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο του Αρτέτα

Ικανότατος στο ένας εναντίον ενός, γρήγορος με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια, εξτρέμ ο οποίος έχει επαφή με τα δίχτυα. Με λίγα λόγια, ένας παίκτης που πληρεί τις προδιαγραφές που χρειαζόταν ο Αρτέτα για τα άκρα της επίθεσής του.

Ο Τροσάρ ξέρει ότι μπορεί να μην έρχεται για βασικός στο ροτέισιον, αλλά με την Άρσεναλ να διεκδικεί τρεις τίτλους, σίγουρα θα πάρει αρκετές ευκαιρίες. Είναι ίσως στην πιο παραγωγική ηλικία (28 χρονών) πράγμα που θα δώσει και περισσότερη εμπειρία στο ήδη νεανικό σύνολο των «Κανονιέρηδων».

Το σίγουρο είναι ότι ο Βέλγος έρχεται με ισχυρότατο κίνητρο. Η Άρσεναλ είναι το βήμα παραπάνω που έψαχνε στην καριέρα του και από το πουθενά θα μπορεί στο τέλος της σεζόν να είναι πρωταθλητής της Premier League. Μοιάζει δεδομένο ότι του χρόνου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο UEFA Champions League, γι’ αυτό και το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι πολυετές.

Αφήνει περιθώριο για τουλάχιστον μία ακόμα κίνηση

Ο Λεάντρο Τροσάρ κλείνει την τρύπα που υπήρχε πίσω από τους Σάκα και Μαρτινέλι. Σε συνδυασμό με την επιστροφή του Σμιθ-Ρόου η Άρσεναλ έχει μια ιδανική τετράδα στα εξτρέμ που θα πλαισιώνει τους Ζεσούς και Ενκέτια. Με τους Όντεγκαρντ και Βιέιρα να προσδίδουν ποιότητα στη θέση 10, το μόνο που μένει ώστε οι «Κανονιέρηδες» να έχουν ρόστερ τίτλου είναι ένας ακόμη μέσος.

Η οικογένεια Κροένκε έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει τους Αρτέτα και Εντού για την ενίσχυση της ομάδας. Αυτό φάνηκε έμπρακτα από την πρόταση των 70+25 εκατομμυρίων στη Σαχτάρ για τον Μούντρικ. Η απόκτηση, λοιπόν, του Λεάντρο Τροσάρ, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η πρωτοπόρος της βαθμολογίας να κάνει και άλλη μεταγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εβάν Εντικά έχει συμφωνήσει προφορικά για να γίνει παίκτης της Άρσεναλ το καλοκαίρι. Συνεπώς, η θέση ενός αριστεροπόδαρου στόπερ πίσω από τον Γκάμπριελ θα καλυφθεί. Αυτό που μένει, είναι ο παίκτης που θα μπορεί να αντικαθιστά έναν εκ των Τσάκα και Τόμας. Το όνομα του Ντέκλαν Ράις είναι το τελευταίο που έχει ακουστεί. Κακά τα ψέματα, ο Άγγλος μέσος θα ήταν ιδανική προσθήκη.

Υ.Γ. Αφού πάντως ξεκίνησαν να έρχονται Βέλγοι στην ομάδα, δε θα ήταν κακό να ερχόταν πακέτο και ο Τίλεμανς…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News