Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2: Το τηλέφωνο χτυπάει μα... ο Ενκέτια είναι εδώ!

AMNA

Σε ένα σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ενκέτια δικαίωσε τον Αρτέτα και με δύο δικά του γκολ έδωσε τη νίκη στους «Κανονιέρηδες» με 3-2 διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από την Μάντσεστερ Σίτι.

Σε ένα μεγάλο ντέρμπι, αντάξιο του μεγέθους και της βαθμολογικής θέσης των δύο ομάδων, ο Έντι Ενκέτια ήταν εκείνος που σφράγισε τη νίκη της Άρσεναλ με 3-2 επί της εξαιρετικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο νεαρός επιθετικός δικαίωσε την εμπιστοσύνη του Αρτέτα προς το πρόσωπό του και με δύο προσωπικά του γκολ σκότωσε τους «Κόκκινους Διάβολους».

Ράσφορντ για το 0-1 και Σάκα για το 2-1 σημείωσαν δύο… γκολάρες ενώ Ράμσντεϊλ και Τομιγιάσου λίγο έλειψε να τα κάνουν σαλάτα προσφέροντας στο πιάτο το γκολ του Μαρτίνες για το 2-2.

Με αυτή τη νίκη οι «Κανονιέρηδες» κράτησαν την απόσταση στο +5 και με παιχνίδι λιγότερο από την Μάντσεστερ Σίτι. Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, είναι το γεγονός ότι οι παίκτες του Αρτέτα έδειξαν για ακόμη μια φορά μέταλλο πρωταθλητή. Ναι, υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος ακόμα, όμως η Άρσεναλ δείχνει έτοιμη για την επιστροφή στην κορυφή της Premier League.

Η Γιουνάιτεντ ήταν έτοιμη, άντεξε στην πίεση της Άρσεναλ και ο Ράσφορντ της έδωσε το προβάδισμα

Η Άρσεναλ μπήκε με σαφή διάθεση να πιέσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως κάνει σε κάθε φετινό της παιχνίδι. Η πίεση, όμως, που αισθάνονταν οι παίκτες του Αρτέτα ήταν πέρα για πέρα ορατή. Άλλωστε είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι η Σίτι είναι… οκτώ πόντους πίσω και άλλο… μόλις δύο (και ας είχε δύο παιχνίδια παραπάνω μέχρι την έναρξη του αγώνα).

Μπορεί η πρώτη τελική να ήταν από τον Τόμας Πάρτεϊ στο 2′ όμως οι «Κανονιέρηδες» ήταν επιπόλαιοι με την μπάλα στα πόδια. Μια λάθος πάσα του Γκανέζου στον άξονα έδωσε την ευκαιρία στον Ράσφορντ να κλέψει και να βρει αρκετό ελεύθερο χώρο. Ο Άγγλος επιθετικός έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ και νίκησε τον Ράμσντεϊλ κάνοντας το 0-1 στο 18′ και παγώνοντας το «Έμιρεϊτς».

Ο Μάρκους Ράσφορντ πανηγυρίζει το εξαιρετικό του γκολ για το 0-1 παρέα με τον Μπρούνο Φερνάντες.

Ο Ενκέτια σήκωσε κατευθείαν το… τηλέφωνο της ισοφάρισης

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Άρσεναλ βρέθηκε πίσω στο σκορ σε αγώνα της. Αλλά παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα αντιδρούσε σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Τελικά, η αντίδρασή της ήταν άμεση, αρχικά με ένα άστοχο σουτ του Μαρτινέλι μετά από έξυπνη κομπίνα σε κόρνερ.

Έπειτα, σε μια φάση την οποία έχτισαν με υπομονή, οι «Κανονιέρηδες» βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 28′ με τον Έντι Ενκέτια. Ο Γκρανίτ Τσάκα σέντραρε ιδανικά στο πίσω δοκάρι και ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε ανενόχλητος με το κεφάλι, πανηγυρίζοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ο Έντι Ενκέτια ισοφάρισε άμεσα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσάκα στο πίσω δοκάρι.

Ο Μακ Τόμινεϊ λίγο έλειψε να βάλει ξανά μπροστά τους «Κόκκινους Διάβολους» όμως ο Ράμσντεϊλ είπε εντυπωσιακά όχι. Μετά τη μισή ώρα παιχνιδιού ο ρυθμός έπεσε αισθητά και το παιχνίδι θύμιζε εντελώς τα πρώτα του λεπτά. Ο Τεν Χαχ είχε προετοιμάσει εξαιρετικά τους παίκτες του, εκείνοι του Αρτέτα δεν έβρισκαν λύσεις και έτσι το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1.

Πέρυσι… Τσάκα-μπουμ, φέτος… Σάκα-μπουμ!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μικέλ Αρτέτα έβγαλε τον μακράν χειρότερο της Άρσεναλ ο οποίος είχε και κάρτα (Μπεν Γουάιτ) βάζοντας τον Τομιγιάσου. Η Γιουνάιτεντ είχε αποφασίσει να δώσει μέτρα στην αντίπαλό της, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα.

Αυτή που χτύπησε, όμως, ήταν η Άρσεναλ με βολίδα του Μπουκάγιο Σάκα. Πέρυσι ήταν η βολίδα του Τσάκα φέτος του… Σάκα. Το παιδί-θαύμα των «Κανονιέρηδων» απάντησε στο τέλειο δεξί σουτ του Ράσφορντ με ένα… τέλειο αριστερό και έκανε το 2-1 στο 52′.

Ο Μπουκάγιο Σάκα πανηγυρίζει το απίθανο τέρμα του για το 2-1.

Παιδικό λάθος Ράμσντεϊλ-Τομιγιάσου και ξανά ισορροπία στο ματς

Το παιχνίδι ήταν λίγο έως πολύ… επαναλήψεις. Όπως και στο γκολ του Ενκέτια ο Ράμσντεϊλ είχε κάνει σπουδαία επέμβαση, έτσι και μετά το γκολ του Σάκα χρειάστηκε να κάνει μια ακόμη πιο δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Ράσφορντ, με τη Γιουνάιτεντ να βγάζει ξανά άμεση αντίδραση.

Το σουτ του Άγγλου επιθετικού μπορεί να μην μπήκε, μπήκε όμως η κεφαλιά του Λισάντρο Μαρτίνεζ. Σε μια σέντρα που φαινόταν να ελέγχει ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, ο Τομιγιάσου (!) τον γκρέμισε με την μπάλα να του φεύγει από τα χέρια και να πέφτει μπροστά στον στόπερ της Γιουνάιτεντ ο οποίος δε συγχώρεσε το λάθος της άμυνας και ισοφάρισε εκ νέου στο 58′.

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν το 2-2 του Λισάντρο Μαρτίνες.

Ξανά, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε μετά την ισοφάριση, ξανά ο Σάκα πήγε να βάλει το γκολ της ζωής του όμως μετά από την ανεπαίσθητη επαφή στο πόδι του Έρικσεν, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Ντε Χέα.

Στο τελευταίο τέταρτο η Άρσεναλ ήταν εκείνη που πίεζε περισσότερο καθώς κακά τα ψέματα, η νίκη ήταν μονόδρομος για εκείνη. Τη μεγάλη φάση τη βρήκε με τον Ενκέτια, όμως ο Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το βαθμό για την ομάδα του.

Ο Άγγλος επιθετικός, όμως, ήταν γραφτό να δώσει τη νίκη στην ομάδα του και στο 90ο λεπτό μετά από σουτ του Όντεγκαρντ που κόντραρε, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-2 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Ο Έντι Ενκέτια πανηγυρίζει μέσα από την ψυχή του το 3-2 που χάρισε τη νίκη στην Άρσεναλ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News