Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-1: Το Μπακα-μπούμ δεν ήταν αρκετό...

Την ευκαιρία να πλησιάσει στους 4 βαθμούς από την κορυφή πέταξε ο Ολυμπιακός, καθώς παρότι προηγήθηκε επί του Ατρομήτου με φωτοβολίδα του Μπακαμπού (54′), δέχθηκε την ισοφάριση 10′ αργότερα (1-1). Κορυφαίος των γηπεδούχων ο γκολκίπερ Γιαννιώτης.

Το… φάντασμα του Ατρομήτου συνεχίζει να κυνηγά τον Μίτσελ στο Περιστέρι. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν για άλλη μία φορά με τον Ισπανό στον πάγκο τους να αποδράσουν νικηφόρα από την έδρα των Δυτικών Προαστίων, παρότι τους δόθηκε η ευκαιρία και να προηγηθούν και να πετύχουν ακόμη περισσότερα γκολ. Η αμυντική αστάθεια έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους και να ισοφαρίσουν, αλλά και να χάσουν ευκαιρία ακόμη και για νίκη! Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιαννιώτη που είπε «όχι» σε ουκ ολίγες επιθέσεις, με κορυφαία την επέμβαση σε σόλο του Χάμες στο 90+1′.

Με τη γνώστή του ενδεκάδα, τα τρία δεκάρια επί σκηνής και διάθεση να δώσει ρυθμό στον αγώνα μπήκε στο τερέν η ομάδα του Μίτσελ. Με τη μπάλα στα πόδια, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, ωστόσο, ο καλά οργανωμένος ανασταλτικά Ατρόμητος δεν άργησε να χτυπήσει… καμπανάκια.

Μόλις στο 13′ κι έπειτα από κόρνερ από δεξιά ο Στρούγγης νίκησε στη μονομαχία τον Ντόι και πήγε να σκοράρει με προβολή, αλλά ο Πασχαλάκης με εκπληκτική επέμβαση κράτησε το μηδέν. Στο επόμενο λεπτό ο Ροντινέι που απουσίαζε από τη θέση του, έκανε λάθος πάσα στον άξονα, ο Ρομπάιγ έφυγε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, αλλά το πλασέ του έστειλε τη μπάλα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι.

Η έξυπνη τακτική του Ατρομήτου, να παίζει με μεγάλες πάσες από την άμυνα προς την επίθεση και η επιλογή να αλλάζουν οι παίκτες του πλευρά για αποφυγή του πρέσινγκ, βραχυκύκλωσε το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», παράλληλα με την ασφυκτική πίεση στον άξονα και σε κάθε μπάλα. Οι γηπεδούχοι πέφτοντας σαν… καμικάζι στις προσωπικές μονομαχίες, δεν άφηναν τους παίκτες του Ολυμπιακού να χτίσουν όπως θα ήθελαν τις επιθέσεις τους, ενώ όσες φορές τα κατάφεραν, βγήκαν τον Γιαννιώτη στη σωστή θέση.

Η πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 23′ με το σουτ του Μπίελ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον αντίπαλο κίπερ. Το ίδιο συνέβη και σε προσπάθεια του Φορτούνη στο 33′. Ο Γιαννιώτης ουσιαστικά ανησύχησε στο πρώτο μέρος μόνο σε μια σέντρα του Ροντινέι με τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία του, έπειτα από κόντρα σε αμυντικό. Γενικά, με μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, σωστή και συντονισμένη πίεση στη μπάλα και αλληλοκαλύψεις το συγκρότημα του Κόουλμαν είδε το πλάνο να βγαίνει σωστά στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Με Μασούρα αντί Φορτούνη

Με τον Μασούρα αντί του Φορτούνη που είχε ενοχλήσεις τις προηγούμενες μέρες, επέστρεψε ο Ολυμπιακός από τα αποδυτήρια, μαζί με την εντολή του Μίτσελ για πιο έντονη πίεση και καλύτερη ανάπτυξη από τις πτέρυγες. Στο πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά προβλέψιμοι με τον Ροντινέι να ανεβαίνει διαρκώς και τον Ρέαμπτσιουκ να μένει πίσω. Η διαφοροποίηση, λοιπόν, ήταν να πάει δεξιά ο Μπιέλ να πλαισιώσει τον Βραζιλιάνο μπακ, ενώ ο Μασούρας πέρασε αριστερά για να συνδυαστεί με τον Μολδαβό στην πτέρυγα.

Με τον Χάμες να έχει καλές επινοήσεις και αρκετό κέφι, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στο β’ μέρος, με τον Εμβιλά να σουτάρει από μακριά εκτός περιοχής, ενώ λίγο πριν ο Μπακαμπού διαμαρτυρήθηκε για σπρώξιμο του Στρούγγη στο όριο της μεγάλης περιοχής. Ο Κολομβιανός σταρ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 51′ με το εξωτερικό κι αφού ελευθερώθηκε εντός περιοχής, αλλά ο Γιαννιώτης είπε πάλι «όχι».

Μπακα-μπούμ στο 54′ κι άμεση απάντηση

Ο Χάμες προειδοποίησε, ο Ατρόμητος δεν πήρε το μήνυμα, παρότι και οι ένδεκα έπαιζαν κοντά, στο αμυντικό 1/3 του γηπέδου, με αποτέλεσμα ο Μπιέλ να τσιμπήσει τη μπάλα εκτός περιοχής προς τον Μπακαμπού στο 54′ κι εκείνος με φωτοβολίδα στην κίνηση έγραψε εντυπωσιακά το 0-1 για τον Ολυμπιακό. Στην αμέσως επόμενη φάση, λίγο έλειψε ο σκόρερ να βρει και πάλι δίχτυα με τακουνάκι, αλλά κόπηκε.

Πέντε λεπτά αργότερα, η κακή τοποθέτηση των αμυντικών του Μίτσελ λίγο έλειψε να προκαλέσει ζημιά, καθώς έπειτα από εκτέλεση πλαγίου άουτ, ο Χατζηϊσαΐας πήρε την κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Ντε Μποκ σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ό,τι δεν έγινε στο 60′, συνέβη 4 λεπτά αργότερα όταν το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα να περάσει η μεγάλη πάσα του Ρομπάιγ προς τον Φριντγιόνσον που έφυγε στο όριο του οφσάιντ, βρέθηκε προ του Πασχαλάκη και τελείωσε έξοχα τη φάση με λόμπα για το 1-1.

Αλλαγή πλάνων και τακτικής για τον Μίτσελ, ο οποίος έφερε από τον πάγκο Ελ Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες αντί Μπακαμπού και Χουάνγκ. Για να συνεχίσουν οι «ερυθρόλευκοι» με τον Μαροκινό στην κορυφή της επίθεσης και διάταξη 4-1-4-1, με τον Εμβιλά μοναδικό ανασταλτικό μέσο.

Πάλεψε ο Χάμες, αλλά…

Ο Χάμες απείλησε ξανά στο 73′ έπειτα από κομπίνα σε φάουλ με τον Μπιέλ, ενώ ένα λεπτό αργότερα κόπηκε ο έτερος Ροντρίγκες, ο Γκάρι, σε σουτ που επιχείρησε από δεξιά. Νέα προσπάθεια του Ελ Αραμπί στην κίνηση (78′) δεν βρήκε στόχο, για έναν Ολυμπιακό που είχε διάθεση, αλλά όχι και καθαρό μυαλό, μιας και οι πιο πολλές τελικές εκδηλώθηκαν με βιασύνη.

Λίγο έλειψε, μάλιστα, να γίνει διπλή η ζημιά στο 81′ όταν ο Ροτάριου πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ενώ αμέσως μετά ο Φριντζόνσον δεν εύστοχησε στην προβολή του, από πλάγια θέση. Γενικά μετά την αποχώρηση του Χουάνγκ το ματς εξελίχθηκε σε ρωσική… ρουλέτα, με τον Ολυμπιακό πιο επιθετικό, αλλά άγνωστο το πού θα κάτσει τελικά η μπίλια.

Ως τελευταία… χαρτιά από τον πάγκο ήρθαν οι Σαμασέκου για να ξαναδώσει ισορροπία στον άξονα και ο Βρουσάι αντί του Ροντινέι για έξτρα φρεσκάδα στην πλευρά, έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90′, με τη διάταξη να επανέρχεται στο 4-2-3-1.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιαννιώτης είπε πάλι «όχι» στο εντυπωσιακό σόλο του Χάμες και το τελείωμα με το δεξί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News